Lucrarile Biroului Permanent al Senatului au generat ieri dezbateri aprinse pe tema schimbarii actualului secretar general al acestei Camere, Constantin Sava. Senatorii Aliantei D.A. au acuzat de ceva vreme faptul ca mandatul lui Sava a expirat in momentul incheierii mandatului fostilor senatori si se impune alegerea unei noi persoane.
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a propus-o in functie pe Constanta Calinoiu, in prezent sefa Departamentului Legislativ din Senat. Vacaroiu a declarat ca, potrivit Regulamentului, numirea secretarului general se face de catre seful Senatului.
La randul sau, Radu Berceanu, vicepresedinte al acestei Camere, a venit cu o contrapropunere, nominalizandu-l pe Dan Vasiliu.
In cadrul lucrarilor Biroului Permanent, Nicolae Vacaroiu nu a supus la vor aceste doua propuneri, motivand absenta unor membri ai acestui organism. De asemenea, a solicitat reluarea discutiilor astazi, dupa sedinta de plen.
Decizia lui Vacaroiu i-a nemultumit pe senatorii Aliantei, Radu Berceanu sustinand ca este un fapt foarte grav, chiar un motiv pentru o posibila solicitare de schimbare a Presedintelui Senatului din partea grupului Aliantei.