Liderii Aliantei D.A. au discutat ieri problema depolitizarii SRR si SRTV si proiectul de lege privind noul regulament de functionare a celor doua institutii publice. Astfel, liderul PD, Emil Boc, a declarat ca noul proiect de lege, care vizeaza depolitizarea SRR si SRTV, ar trebui supus dezbaterii publice inainte de aprobarea sa in Parlament. El a subliniat ca dezbaterea publica, necesara pentru a fi cunoscuta si pozitia societatii civile, se va baza pe proiect si pe "argumentele deja coagulate la nivelul Aliantei D.A.".
La randul sau, premierul Calin Popescu-Tariceanu a precizat, inaintea sedintei de ieri a BPN, ca proiectul de lege ar trebui sa aiba ca obiectiv "depolitizarea celor doua institutii". Tariceanu a spus ca "noua structura a Consiliului de Administratie (CA) va diminua ponderea reprezentantilor Parlamentului in primul rand". El a adaugat ca "proiectul de lege da posibilitatea Parlamentului sa-si trimita reprezentanti in Consiliul de Administratie fara a stabili un anumit algoritm si pe baza altor criterii decat cele de proportionalitate".
"Schimbarea importanta se refera la introducerea in structura CA a reprezentantilor societatii civile", a conchis liderul PNL, mentionand ca in acest fel Parlamentul va avea o contrapondere importanta. Pe de alta parte, noul proiect a fost finalizat la sfarsitul saptamanii trecute de catre o comisie din care fac parte ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, deputatii Raluca Turcan (PNL) si Valentin Iliescu (PD) etc. (N.N.)