Alianta "Dreptate si Adevar" Gorj tremura din toate incheieturile, liderii locali ai PNL si PD sicanandu-se si amenintandu-se cu orice prilej, ultima bomba fiind lansata pe piata de Dan Morega, liderul PNL Gorj, care a spus ca va dispune controale in urma carora sa fie inlocuiti pedistii cu functii de conducere.
Desi a trecut ceva timp de cand au castigat alegerile, penelistii si pedistii din Gorj inca nu au ajuns sa se inteleaga in cadrul Aliantei "Dreptate si Adevar" (ADA). De functionarea Coalitiei la nivel judetean, din care face parte si Partidul Conservator, nici nu a fost vreodata vorba, dupa cum liderii celor trei partide au recunoscut. Marul discordiei in Alianta PNL - PD Gorj este reprezentat insa de impartirea functiilor in judet. Liberalii, prin vocea presedintelui Dan Ilie Morega, ii acuza pe democratii lui Ionel Mantog ca si-au luat mai mult decat li se cuvenea, in baza protocolului de functionare a Aliantei, incheiat intre cei doi aliati. Ambii presedinti recunosc ca nu s-au mai intalnit la masa negocierilor din luna februarie. In timp ce Morega acuza ca democratii nu sunt interesati de modul in care functioneaza Alianta si implicit Coalitia, Mantog sustine ca toate intalnirile din cadrul ADA au avut loc la initiativa democratilor.
Liberali dati afara de democrati
Dan Ilie Morega a declarat ca, in cazul in care democratii nu se vor prezenta la discutii si vor continua sa incalce protocolul de colaborare si intelegerile dintre aliati, va sesiza Consiliul de Conducere al ADA de la Bucuresti. Potrivit liderului PNL Gorj, pedistul Mantog are la dispozitie zece zile sa reinceapa discutiile cu liberalii si sa isi spuna punctul de vedere legat de modul in care au fost impartite posturile din administratie, minerit si energie. "Noi am tot asteptat acea scrisoare pierduta, in care democratii sa isi spuna pozitia. Este vorba de caracterul unor colegi de Alianta. Nu am cerut lucruri imposibile, ci din protocol. Din trei posturi de conducere din unitatile din minerit si energie, unul este al PNL. Au trecut patru luni de atunci si nu s-a facut nimic. Probabil ca Mantog se crede mare politician. Avem oameni in teritoriu, nemultumiti. Au inlocuit si ultimul inginer de la Cariera Rosia, inginerul Alexandru Braia, care este presedintele PNL Balteni. Nu mai poate continua aceasta meschinarie, gandindu-se ca PNL este un fel de pres. Noi le dam acest ultimatum de zece zile. Au procedat in mod marsav cand l-au schimbat pe Trotea de la SNLO. Trotea era in PNL din 2004. Inginerul-sef de la Rosia e penelist de 11 ani", a spus Morega.
Morega ameninta ca ii schimba pe pedisti
Nemultumit ca i-au fost schimbati oamenii, presedintele PNL Gorj sustine ca va dispune controale la Spitalul Judetean din Targu Jiu, pentru a-i inlocui din functii pe reprezentantii PD. "Daca o sa continue in maniera asta, am si eu un DSP si o sa iau la puricat Spitalul Judetean. Ma intreaba si pe mine lumea ce se intampla la spital, unde directoare este o pedista. Comisia de Control sa scoata afara pe contabilul-sef. La Spitalul Judetean s-au savarsit numai abuzuri si ilegalitati. Ce sa le spun eu oamenilor, cand ma opresc pe strada? Finantele sunt ale PNL, Garda si DSP ale PNL. Ne apucam si noi de facut schimbari. Daca se poate la Mantog, de ce sa nu se poata si la noi?", a promis Dan Ilie Morega, presedintele Organizatiei Judetene a PNL Gorj.
Mantog crede ca liberalii trebuie verificati la pedigree
In replica la acuzatiile colegului sau de Alianta, presedintele PD Gorj, Ionel Mantog, care este si secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, a spus ca abia asteapta ca liderii de la Bucuresti ai Aliantei PNL - PD sa rezolve problema organizatiilor de la Gorj. "Eu abia astept o discutie la nivel central. Nu sunt un reclamagiu. Dupa parerea mea, PD nu a incalcat nici un protocol. Cred ca este o greseala sa afirme ca foloseste organele statului si administratia financiara sa isi regleze bataliile politice. Asa ceva sa faca la el in batatura! Singurul pe care l-am schimbat este directorul SNLO. Postul de acolo ne revenea noua. De unde sa stiu eu la minister ce inginer de cariera a fost schimbat? Ei ce au schimbat? Sa se uite in ograda lor! Adjunctul de la Garda Financiara, care ar trebui sa fie al PD. La DSV au ocupat toate posturile cu niste persoane care ar trebui sa fie verificate la pedigree. Morega nu stie decat sa reclame. L-a reclamat pe Simionescu de la CE Turceni, urmeaza probabil Burlan de la SNLO, Ilinca?", a afirmat Mantog.
Mantog asteapta ca Boc sa ii decida soarta
Daca in plan politic nu se prea inteleg, in plan personal, liderii Aliantei "Dreptate si Adevar" Gorj au cateva probleme de rezolvat. Daca Morega trebuie sa opteze intre functia de presedinte al PNL Gorj si cea de decan al Facultatii de Stiinte Economice din Targu Jiu, viitorul secretarului de stat Ionel Mantog este imprevizibil. Liderul PD Gorj a precizat pentru Gazeta de Sud ca le-a cerut personal liderilor Organizatiei Centrale a PD sa se pronunte in ceea ce priveste situatia sa. Secretarul de stat este anchetat de DNA in legatura cu modul in care si-a construit vila de stramutat de lux, in cartierul Primaverii din municipiul Targu Jiu. "Eu nu pot sa comentez daca mi s-a cerut sa plec din PD sau de la minister. Las in sarcina sefilor Organizatiei de la Bucuresti sa ia o hotarare", a spus Ionel Mantog, care a precizat ca a facut si o informare scrisa in ceea ce il priveste, aceasta fiind adusa la cunostinta sefilor sai de partid.
Doi traseisti politici
Dan Ilie Morega si Ionel Mantog au cochetat la un moment dat cu PSD. In timp ce Dan Morega a fost inspector guvernamental in timpul guvernarii Vacaroiu, Ionel Mantog a reprezentat Organizatia Locala a PSD Motru. Surse din cadrul PSD Gorj sustin ca adeziunea lui Mantog la PSD se afla in seiful lui Florin Carciumaru, presedintele PSD Gorj.