Partidele din cadrul Aliantei au mari divergente in teritoriu. PNL si PD se acuza reciproc ca incalca premeditat Protocolul Aliantei fie prin primirea unor membri exclusi de celalalt partid, fie prin ocuparea unor posturi care apartineau de drept unuia dintre parteneri.
Teodor Atanasiu (foto), presedintele PNL Alba si ministru al Apararii, sustine ca Alianta PNL-PD nu mai functioneaza in judet. El ii acuza pe reprezentantii PD ca au incalcat Protocolul prin primirea in partid a primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, exclus din PNL.
Atanasiu a declarat ieri Agentiei Mediafax ca a cerut conducerii PD Alba sa nu-l primeasca pe Silviu Ponoran in partid, deoarece a fost exclus din PNL si acest lucru insemna o incalcare a Protocolului Aliantei. "Am inteles ca ei (PD - n.r.) nu doresc acest lucru si, in ciuda opozitiei noastre, l-au primit in partid. PD se situeaza in afara Protocolului Aliantei. Practic, au parasit Alianta in judetul Alba. In momentul in care au refuzat sa-si pastreze angajamentele, nu pot fi niste parteneri ai liberalilor", a spus Atanasiu.
Presedintele PNL Alba a adaugat ca partidul din care face parte nu va mai colabora cu democratii la nivelul judetului Alba "decat atunci cand vor avea o conducere care stie sa-si respecte cuvantul si angajamentele".
Conducerea filialei Alba a PNL a decis, anul trecut, excluderea din partid a primarului orasului Zlatna, pe motiv ca acesta ar fi facut o serie de declaratii care ar afecta grav imaginea partidului. Propunerea de excludere din partid a primarului din Zlatna a fost facuta chiar de catre presedintele PNL Alba, ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu.

Conditii liberale la Covasna

Divergente intre PNL si PD exista si in judetul Covasna. Conducerea PD Covasna sustine ca nici nu este dispusa sa discute cu actualii lideri liberali. Gheorghe Baciu a declarat ieri ca ar putea sa reia dialogul cu liberalii doar daca va fi inlocuita conducerea judeteana a PNL, dupa ce de o luna nu exista dialog intre cele doua filiale.
Biroul Permanent al PNL Covasna a decis la 21 februarie inghetarea protocolului Aliantei, din cauza "incalcarii grosolane a acestuia de catre PD". Liberalii le-au reprosat democratilor ca un post de director negociat pentru PNL a fost luat de democrati. De asemenea, PNL a sustinut ca partenerii de alianta ar fi incercat sa racoleze mai multi liberali cu functii in administratia publica locala ori in Biroul Permanent, dar fara succes.
"De cand au decis inghetarea protocolului nu am avut absolut nici o intalnire cu cineva din conducerea PNL Covasna si nici nu voi discuta cu actuala conducere", a spus Baciu. El a precizat ca nu va discuta inca 40 sau 50 de ani cu un om care l-a jignit.
Liderul democratilor din Covasna a mai spus ca nu va discuta cu conducerea judeteana a PNL nici daca acest lucru i se va cere de la Bucuresti.