Remanierea Guvernului intra, la fel ca si alegerile anticipate, intr-un con de umbra. Liderii Aliantei PNL-PD au intrat pe aceeasi lungime de unda si sustin ca prioritara este indeplinirea programului de guvernare.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a participat ieri, la Camera Deputatilor, impreuna cu membrii Cabinetului sau la reunirea, cu usile inchise, a membrilor Grupului Parlamentar PNL de la Camera. Tariceanu a precizat ca vor discuta problemele pe care le au parlamentarii cu privire la “proiectele individuale sau in circumscriptie, pe care vor sa le promoveze Legislativului si pentru care au nevoie de sprijinul ministerelor“.
Premierul a infirmat astfel parerea ca intrunirea ar avea ca obiectiv analizarea activitatii ministrilor liberali din Cabinetul sau. El a declarat ca este multumit de modul de functionare a coalitiei si a Aliantei D.A. Calin Popescu-Tariceanu a argumentat aceasta perceptie cu “momentul asumarii raspunderii Guvernului, saptamana trecuta, pe pachetul de legi privind reforma Justitiei si legile proprietatii, cand s-a vazut soliditatea coalitiei si a aliantei“.
Legat de o eventuala remaniere, purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu, a declarat tot ieri ca schimbarea unor ministri liberali ar putea fi decisa la sedinta Delegatiei Permanente a PNL, care va avea loc in cursul saptamanii viitoare. “Daca acest lucru se va intampla si vor exista anumite sugestii privind schimbarea unor ministri PNL, vom cere acest lucru primului-ministru“, a mai spus Nicolaescu.
Presedintele PD, Emil Boc, a declarat luni seara la Realitatea TV ca PD, desi este in ascensiune in sondajele de opinie, nu se gandeste si la obtinerea altor portofolii in cazul unei remanieri guvernamentale. Boc a spus ca, pentru PD, aplicarea programului de guvernare este cel mai important lucru, si nu impartirea unor posturi la nivel central sau local.