Alianta D.A. PNL-PD a surclasat in Capitala Uniunea Nationala PSD+PUR la alegerile parlamentare si prezidentiale. Potrivit datelor finale, Traian Basescu a otinut 48,54 % in cursa prezidentiala, iar Adrian Nastase - 32,74%. Candidatii Aliantei D.A. pentru Senat au primit 46,84% din voturi, fiind urmati de cei ai UN PSD+PUR, cu 30,17%. Si la Camera Deputatilor, cele mai multe voturi au revenit Aliantei D.A. - 47,55%, cei ai UN PSD+PUR obtinand doar 29,76%.
Rezultatele votului dau Aliantei dreptul de a avea 25 de parlamentari bucuresteni. Biroul Electoral Municipal a primit doua sesizari privind procesul de numarare a voturilor. Una, apartinand Aliantei D.A., ai carei reprezentanti solicitau renumararea voturilor nule la nivelul Capitalei, a fost trimisa Biroului Electoral Central. Cea de-a doua, apartinand URR, care reclama nereguli la numararea voturilor in circumscriptiile 2, 4 si 5, a fost trimisa oficiilor electorale ale circumscriptiilor respective, pentru a fi solutionata.

La mana BEC-ului

Din cauza neregulilor constatate, sapte din cei 13 membri ai Biroului Electoral al Municipiului Bucuresti au refuzat ieri sa semneze procesul-verbal cu rezultatele oficiale ale scrutinului din Capitala. In acest fel, au refuzat sa recunoasca rezultatele scrutinului reprezentantii Aliantei D.A. PNL-PD, PRM, URR, PNTCD, PNG, AP si FDR.
Neregulile constatate de acestia la centralizare privesc numarul de voturi exprimate in sectiile de votare apartinand Oficiului electoral al sectorului 2 pentru alegerea Senatului. Cei sapte sustin ca datele nu sunt concordante si ca ar aparea o eroare de aproximativ 200 de voturi.
Potrivit Legii alegerilor generale, procesul-verbal, care nu are toate semnaturile, a fost inaintat Biroului Electoral Central, condus de Pasca Camenita, urmand ca membrii acestuia sa decida daca documentul este valabil.