Fostul secretar executiv al PSD, Octav Cozmanca, a anuntat miercuri ca lansarea Aliantei Nationale a Stangii Democrate (ANSD) a intrat in linie dreapta.
El a precizat ca a facut deja demersuri pentru inregistrarea noii formatiuni politice la Tribunalul Bucuresti, urmand ca, imediat dupa decizia instantei, sa formeze structuri in toate judetele tarii.
Cozmanca a sustinut ca i-a propus fostului presedinte Ion Iliescu sa faca parte din noul partid, insa a aratat ca "nu stie daca acesta va fi interesat".
"ANDS va fi o miscare de stanga, ca alternativa nu doar la PSD, ci la toate formatiunile politice si la intreaga clasa politica din Romania", a precizat Cozmanca.
Fostul secretar executiv al PSD considera ca stanga din Romania nu are reprezentare pe scena politica, iar noua structura ar putea ocupa acest spatiu. "Din ANSD nu vor face parte fripturisti, ci cei care vor sa ii sprijine cu adevarat pe cei necajiti, pe cei saraci, pe cei care o duc destul de greu in aceasta perioada.
Membrii vor fi si din PSD si din alte parti. Vor fi multi intelectuali, multi profesori, multi tineri, multi studenti, multi pensionari, multi oameni pe care nu ii apara nimeni. O sa anunt in perioada urmatoare intentiile mele", a afirmat Cozmanca.
Octav Cozmanca isi propune ca ANSD sa atraga si nehotaratii din zona politica.
"Sunt foarte multi nehotarati. Ati vazut si dumneavoastra prezenta la vot la ultimele scrutinuri electorale. Sunt foarte multi tineri, foarte multi intelectuali si foarte multi pensionari care au forta de stanga si pot sa ridice, cu atat mai mult cu cat in tarile occidentale in stanga si in centru stanga sunt foarte multi intelectuali", a afirmat fostul lider social-democrat.
Octav Cozmanca spune ca s-au constituit deja grupuri de initiativa la nivelul fiecarui judet. El sustine ca nu are "ambitia" sa fie presedintele noii structuri politice, care "va lucra intens in urmatoarele doua luni".