Conducerile din cele doua partide ale Aliantei, PNL si PD, au inceput, in cadrul celei de-a doua etape a remanierii, evaluarea secretarilor de stat si sefilor de agentii care-i reprezinta in Guvern.
Ieri, presedintele executiv al PD Adriean Videanu si secretarul general Vasile Blaga au avut o prima intalnire cu 25 de secretari de stat si presedinti de agentii nationale, care au fost numiti in Executiv la propunerea PD. Alti zece secretari de stat si sefi de agentii urmeaza sa fie convocati la o alta intrunire, deoarece nu au putut fi prezenti la intalnirea de ieri.
Toti cei convocati au depus la cancelaria presedintelui partidului cate un raport asupra activitatii de la preluarea mandatului, urmand ca, in cursul saptamanii viitoare, luandu-se in considerare si informatiile ce vor fi primite de la ministri, sa se ia o decizie asupra activitatii individuale a fiecaruia. Evaluarea vizeaza atat implicarea lor profesionala pentru indeplinirea programului de guvernare, cat si relatia cu Partidul Democrat din punct de vedere institutional. Tot in aceasta perioada, se desfasoara si in cadrul PNL evaluarea activitatii secretarilor de stat si a sefilor agentiilor guvernamentale numiti din partea liberalilor. Premierul Calin Popescu-Tariceanu, presedinte al PNL, si ministrii de resort vor finaliza evaluarea in cursul saptamanii viitoare. Evaluarea liberala are in vedere competenta si modul in care fiecare si-a facut datoria, o exigenta mai mare fiind aplicata in cazul celor din domeniul integrarii europene.