Alianta PNL-PD si Uniunea PSD+PUR Brasov au decis sa elimine insemnele electorale care au creat disensiuni intre cele doua aliante politice in ultimele zile.
Presedintele CJ Brasov, liberalul Aristotel Cancescu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca desi erau obtinute aprobarile legale pentru afisarea literelor "D.A." pe Muntele Tampa, cu exceptia avizului de mediu, Alianta PNL-PD a decis sa dea jos cele doua litere, cu conditia ca si Uniunea PSD+PUR sa ia din Piata Sfatului bannerele electorale afisate pe cladirile istorice.
"Am luat hotararea ca e bine sa dam jos inscriptia de pe Tampa si sa punem in loc cuvantul Brasov, cum am vrut initial, iar PSD+PUR sa scoata bannerele din Piata Sfatului", a declarat Cancescu. Potrivit presedintelui PSD Brasov, Constantin Nita, Uniunea PSD+PUR a decis sa renunte la bannerele din Piata Sfatului. "Vom respecta legea si vom da jos bannerele din Piata Sfatului imediat ce vremea ne va permite acest lucru", a precizat Nita.
Reprezentantii Uniunii PSD+PUR Brasov i-au acuzat duminica, intr-o conferinta de presa, pe membrii Aliantei PNL-PD Brasov ca au amplasat ilegal, zilele trecute, doua litere electorale "D.A.", pe Tampa. La randul lor, liderii Aliantei D.A. au declarat ca Uniunea PSD+PUR a afisat, fara a avea aprobarile necesare, doua bannere electorale pe cladirile istorice din Piata Sfatului.