Liderii PNL si PD au cazut de acord sa suspende ostilitatile si sa continue colaborarea in cadrul Aliantei D.A., cel putin pana in 2008. Pregatiti pentru "un nou inceput", aliatii isi propun din nou sa-si spele rufele murdare in familie, si nu prin declaratii publice acuzatoare. Totusi, relatiile dintre cele doua partide raman tensionate in unele filiale din teritoriu.
Purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD, Adriean Videanu (foto), a declarat luni seara, dupa sedinta Consiliului National de Conducere al Aliantei, ca liderii celor doua partide s-au inteles sa functioneze in formula actuala, cel putin pana in 2008. "Consideram cu totii ca este un nou inceput al Aliantei", a comentat Videanu.
El a mai precizat ca nu vor fi instituite sanctiuni pentru liberalii si democratii "cu atitudini publice de natura sa aduca prejudicii Aliantei". La sfarsitul saptamanii trecute, o serie de voci liberale au adus critici colegilor democrati, printre cei mai virulentii fiind ministrul Apararii, Teodor Atanasiu.
In ceea ce priveste rezolvarea divergentelor dintre PNL si PD, Videanu a anuntat ca se va apela la Comisia Nationala de Arbitraj a Aliantei sau, in ultima instanta, la Consiliul National de Conducere, formula convenita de luni de catre conducerea PD.

Relatiile din teritoriu raman incordate

In ciuda declaratiilor de pace de la centru, in teritoriu Alianta are inca multe de rezolvat. In judetul Mures, relatiile dintre PNL si PD raman suspendate pana cand CNC al Aliantei D.A. va lua o decizie in privinta solicitarii PNL Mures de a fi dispuse masuri fata de filiala PD.
Anuntul a fost facut de presedintele PNL Mures, Eugen Nicolaescu, care a explicat ca in sedinta conducerii Aliantei de luni seara cererea organizatiei sale nu a fost dezbatuta, discutiile concentrandu-se "strict pe functionarea nationala a Aliantei".