Premierul Calin Popescu- Tariceanu si ministrul Vasile Blaga au fost provocati la Balul Academiei Catavencu sa urce pe "ADAmobil", un fel de bicicleta cu doua ghidoane indreptate unul spre celalalt, prinse intre ele, pentru a arata ca relatia dintre PNL si PD este "sudata bine".
Dupa ce Tariceanu a ezitat in a alege partea dreapta sau stanga a bicicletei, a analizat legatura dintre cele doua ghidoane, concluzionand ca "este sudata bine relatia". De cealalta parte, Vasile Blaga a ridicat Cupa "Coposu" si l-a asigurat pe premier ca ii va sustine cabinetul.
Cel mai solicitat om al serii a fost insa Victor Ponta, nevoit sa ridice premiile tuturor colegilor sai din PSD care nu au fost prezenti la traditionalul bal organizat de Academia Catavencu incepand cu 1991.
Desi el insusi nu a luat niciun premiu, Victor Ponta a fost chemat pe scena de amfitrionul Ioan T. Morar pentru a ridica diploma oferita lui Adrian Nastase la categoria "Emil Bobu", pentru afirmatia "Orice poate sa fie obiect din China".
Nastase a mai fost nominalizat si la categoria "Din putul gandirii", unde a concurat cu ceilalti "grei" ai PSD-ului: Ion Iliescu si Mircea Geoana. Presedintele Geoana a reusit insa sa se detaseze cu declaratia "Trebuie sa oprim stoparea declinului", diploma sa fiind ridicata insa de Daciana Sarbu, chemata cu insistenta de Ioan T. Morar.
Victor Ponta a urcat pentru a doua oara pe scena pentru a-i fi inmanat premiul la categoria "Gandire cu premeditare", castigat insa de Dan Ioan Popescu datorita afirmatiei "Functia de presedinte executiv este ca aceasta nu are decat menirea sa dea la o parte presedintele".
Desi Victor Ponta a insistat sa nu fie chemat sa ridice vreun premiu pentru Marian Vanghelie, a fost nevoit sa se prezinte pentru a treia oara in fata invitatilor pentru distinctia oferita la categoria "Marean Vanghelie", sectiune la care primarul sectorului 5 a fost singurul nominalizat. Declaratia lui, care a smuls cele mai multe aplauze a fost: "Avand o relatie foarte buna cu cadrele didactice, m-au sunat o profesoara de limba romana".

Concurenta mare la "blonde"

La categoria "Cu blonde" s-a remarcat Anca Boagiu, care a concurat atat cu blonde renumite din politica romaneasca, precum Daciana Sarbu sau Elena Udrea, cat si cu presedintele Traian Basescu si Norica Nicolai. Ministrul Integrarii Europene nu a fost insa la bal, premiul sau fiind ridicat de Vasile Blaga.
Un alt ministru al Cabinetului Tariceanu, cel al Transporturilor, Gheorghe Dobre, a fost premiat la categoria speciala "Drumurile noastre toate se vor asfalta vreodata", pentru "incurajarea constructiei autostrazilor in Romania".
Pe langa politicieni, foarte multi artisti, vedete de televiziune si oameni de cultura au raspuns invitatiei "catavencilor" de a lua ultimul tren spre Europa. Invi-tatii au putut savura pe peronul Garii Baneasa o portie de "Mic Donald's" sau de "gulas autonom".
In plus, s-au plimbat printr-un tren special, format din trei garnituri, printre care si una din trenul regal.