Social-democratii sustin ca Alianta D.A. este functionala atunci cind PNL si PD au interese comune. Un astfel de interes ar fi si acela ca proiectul de lege al pesedistilor ce face referire la majorarea valorii punctului de pensie sa nu treaca de Parlament. "Proiectul propus de noi nu a trecut ieri de Camera Deputatilor, desi noi eram convinsi ca acest lucru se va intimpla. Am crezut ca oamenii politici au inteles ca nu trebuie sa se mai lupte doar pentru propriile imagini, ci si pentru binele celor multi. In urma unor jocuri de culise momentul votului a fost aminat", a declarat ieri social-democratul galatean Florin Pislaru.

Acesta a declarat ieri si ca PSD a identificat sursele din care se pot lua banii necesarii majorarii valorii punctului de pensie. Ar mai trebui spus si ca din analizele realizate de PSD reiese ca in acest moment valoarea punctului de pensie a atins cel mai mic nivel din ultimii 17 ani, iar 53% dintre pensionari au pensii mai mici de 530 de lei, in conditiile in care cosul zilnic pentru un trai decent este calculat la 640 de lei.

In replica la cele sustinute de pesedisti, ministrul Muncii, Paul Pacuraru, ne-a declarat ca, daca Guvernul ar accepta proiectul PSD, social-democratii ar anula actul normativ respectiv imediat ce ar ajunge la guvernare. "Ar fi o lege inoperabila", a precizat Paul Pacuraru. Ministrul Muncii a mai spus si ca solutia opririi unui anumit procent din veniturile marilor firme nu e una viabila.