Sedinta de ieri a Consiliului Judetean Dolj s-a transformat intr-un adevarat circ, marcat de alierea liberalilor cu pesedistii. Scandalul a culminat cu parasirea salii de catre democrati, enervati de respingerea propunerii facute de partid pentru un reprezentant al consiliului la societatea de drumuri.
Scandalul a pornit inca de la inceputul sedintei, cand liberalii au votat impotriva a trei propuneri facute de democrati. Gelu Visan, consilier judetean PD, a propus retragerea de pe ordinea de zi a doua puncte referitoare la desemnarea si mandatarea unor reprezentanti ai consiliului la societatea de drumuri a institutiei pe motiv ca partidul nu a fost consultat pentru a putea face o propunere. In plus, consilierul a propus mentinerea pe ordinea de zi a unui proiect de vanzare catre Facultatea de Medicina Dentara a celor doua policlinici stomatologice pe care consiliul le detine in Craiova, proiect care fusese propus pentru retragere de presedintele Ion Prioteasa.
"Propun sa fie scoase de pe ordinea de zi punctele 34 si 35 referitoare la SC LDP pentru ca vin in contradictie cu Legea nr. 215 care spune ca, daca se fac numiri, se respecta algoritmul de la alegerile locale. PD nu a fost solicitat sa participe la negocieri. Daca doriti sa impuneti vointa majoritatii, e dreptul dumneavoastra. Va previn ca intelegerea de pana acum din consiliu se va incheia si vom fi putere, si opozitie in consiliu", a spus Visan. Propunerile au fost insa respinse de consiliu cu o majoritate ajutata si de voturile liberalilor.
Alt punct la care partenerii de alianta ai democratilor au votat cot la cot cu pesedistii a fost cel referitor la numirea unui reprezentant in Adunarea Reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, cand democratii au venit cu propria propunere, consilierul judetean Constantin Mandruleanu.
"Uram succes aliantei PSD-PNL"
Un razboi in toata regula s-a pornit insa atunci cand la ordinea de zi s-au discutat punctele SC LDP, subiect sensibil in ultimele saptamani mai ales din cauza directorului Eugen Georgescu, contestat de pesedisti. Consilierii pedisti au sustinut ca algoritmul politic de impartire a celor cinci imputerniciti sa reprezinte interesele judetului la societatea de drumuri este incorect, declarand ca, daca ar fi fost sa se respecte rezultatele alegerilor locale din 2004, asa cum prevede Legea administratiei publice, si PRM ar fi trebuit sa-si numeasca un reprezentant. In cele din urma, democratii au facut si ei o propunere, tocmai in persoana directorului LDP, Eugen Georgescu. Desi secretarul judetului, Gheorghe Barbarasa, a declarat ca nu exista incompatibilitate in acest caz, directorul Georgescu a primit doar 12 voturi din 34, propunerea fiind respinsa. Dupa nominalizarea lui Georgescu pentru a doua oara ca reprezentant din partea democratilor, consilierii pedisti au parasit sala, motivand ca vointa partidului nu a fost respectata, iar PD nu va accepta "dictatura politica a majoritatii din consiliu".
"Uram succes aliantei PSD-PNL, prezenta in aceasta sala", le-a strigat liberalilor consilierul Gelu Visan.
Dupa plecarea democratilor, Eugen Georgescu a fost in cele din urma admis de consilierii ramasi sa reprezinte interesele consiliului judetean la societatea pe care o conduce, cu conditia sa se abtina de la dezbateri cand este vorba de predarea gestiunii sau de bilant.