Consilierii PNL si PD-L au elaborat proiectul de hotarate pentru schimbarea vicepresedintelui social-democrat al Consiliului Judetean (CJ). Proiectul initiat de presedintele CJ, Mihai Tabuleac, a fost semnat de 20 de consilieri ai ambelor partide, care colaboreaza mai nou in interiorul institutiei, iar Constantin Manolache ar urma sa fie inlocuit la sedinta de saptamana viitoare. Surse neoficiale sustin ca pe aceasta functie ar putea reveni Cristian Achitei, care a mai detinut functia pana in primavara anului trecut. Constantin Manolache a precizat ca dupa ce va fi schimbat va reveni la catedra de la Colegiul "A.T. Laurian".
Schimbarea vicepresedintelui CJ vine dupa ce liberalii s-au aliat cu democrat-liberalii, formand o noua majoritate in cadrul consiliului. Inaintea de constituirea noii aliante, majoritatea era formata de coalitia PNL-PSD.
Liberalii si-au explicat decizia prin tradarea PSD, care ar fi votat alaturi de PD-L unele proiecte contestate de PNL, iar reprezentantii PSD sustin ca mutarea reprezinta un semn ca se pregateste o alianta impotriva lor pentru alegerile locale, ei fiind primii in sondaje.