Traian Basescu a declarat ieri la Arad ca pana acum negociatorii romani au inchis foarte multe capitole de negociere a integrarii in UE vanzand interesele poporului roman. Basescu s-a referit la necesitatea impusa de Günter Verheugen, de finalizare a ultimelor capitole de negociere in noiembrie.
"Este interesul lui Verheugen sa creeze o presiune pe negociatorii romani stabilind termene foarte stranse, in asa fel incat partea romana sa faca la fel de multe cedari cum a facut si pana acum in problema agriculturii si energiei, iar iresponsabilitatea lui Nastase si dorinta lui de a iesi in campanie si sa spuna 'Am incheiat negocierile, in sfarsit am ramas tot ultimii', ca ultimii incheiem negocierile, reprezinta un lucru care trebuie exploatat!", a declarat Basescu.
"Politicienii occidentali sunt politicieni inteligenti. Stiu ca Nastase are nevoie sa se infoaie cu incheierea negocierilor si l-au pus in situatia de a face niste negocieri superficiale in interesul UE si, pe cat posibil, cu cedari cat mai mari din partea Romaniei", a subliniat Basescu.
Liderul PD a mentionat ca asa s-a intamplat si pana acum, cand scandalul vanzarii de copii a contribuit la incheierea capitolelor de energie si agricultura intr-o saptamana. "Poporul roman plateste factura incompetentei lui Nastase", a apreciat Basescu.
"Uniunea Europeana nu trebuie privita ca o catedrala in care se lucreaza strict pe concepte morale. Se lucreaza pe interese nationale. Si de ce sa nu profiti daca ai un premier ca Adrian Nastase, sa presezi inchiderea negocierilor in orice conditii", a argumentat liderul PD.
"Nastase este gata sa vanda interesele poporului roman oricand pentru 30 de secunde de aparitie la televizor", a completat candidatul Aliantei D.A. la cea mai inalta functie in stat.