Romexpo a fost locul unde social-democratii din tara s-au intilnit pentru a face schimb de idei si a demara un proces nou in abordarea actiunilor lor viitoare. Alesii locali ai PSD, primari, viceprimari, consilieri locali sau judeteni, presedinti sau vicepresedinti de consilii judetene, s-au intilnit cu liderii social-democrati si si-au spus pasurile, constatind, unii dintre ei, ca partidul in care sint inscrisi nu a stiut sa-si "vinda marfa". Daca presedintele PSD, Mircea Geoana, anunta intentia de a introduce in programul de guvernare al formatiunii un capitol consacrat administratiei locale, astfel incit "viitorii primari ai PSD sa nu mai stea la coada unui ministru", citiva lideri judeteni ai partidului sustineau ca PSD nu este pregatit din punct de vedere financiar pentru alegeri anticipate.

La intrunirea de vineri au participat si alesii locali ai PSD din judetul Galati. Liderii grupului de la Galati au fost vicepresedintele CJ, Eugen Chebac, si primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae. "In general s-a discutat intens despre actuala guvernare si s-a facut o critica acida asupra guvernarii PNL-PD. S-a discutat si despre toate fondurile care vin de la Guvern direct spre comunele cu primari PNL si PD care primesc aceste sume si nici nu se descurca sa cheltuiasca fondurile. Mesajul domnului presedinte Geoana pentru noi a fost unul clar si sintem multumiti de intilnirea pe care am avut-o astazi (vineri - n.a.)", ne-a declarat primarul localitatii Piscu, Mihaita Musca.

Promovari

Liderii social-democrati au fost de acord cu cele explicate de presedintele PSD, promovarea primarilor PSD fiind pe primul loc. De altfel, s-a discutat si despre conduita pe care ar trebui sa o adopte reprezentantii PSD ajunsi in functii-cheie, astfel incit sa nu existe o scurt-circuitare a relatiei dintre ei si alesii locali. Printre problemele identificate de PSD-isti s-au numarat scaderea numarului de tineri din mediul rural si gravele deficiente in asigurarea unei infrastructuri bune, fapt pe care social-democratii vor incerca sa-l rezolve.