Deputatul PD Ioan Oltean a admis ieri ca alesii locali au la dispozitie 45 de zile de la publicarea in "Monitorul Oficial" a noii legi care interzice migratia politica sa decida din ce partid vor sa faca parte, termen dupa care, daca isi vor mai schimba culoarea politica, isi vor pierde functiile.
Deputatul PD a declarat ca, personal, nu a fost de acord cu termenul de 45 de zile pentru clarificarea apartenentei politice, intrucat considera ca legea trebuia sa aiba aplicabilitate imediat dupa ce a aparut in "Monitorul Oficial". Ioan Oltean a fost initiatorul unui proiect legislativ referitor la stoparea migratiei politice pentru care, in negocierile din Alianta, s-a decis respingerea, o parte dintre prevederile acestuia fiind preluate de initiativa liberala votata joi in Senat.
Referindu-se la situatia PD Bistrita-Nasaud, Oltean a declarat ca pana in prezent filiala pe care o conduce nu a primit nici un ales local care a dobandit functia pe listele altor partide, dar, daca in termen de 45 de zile va primi cereri, organizatia le va analiza si se va pronunta intr-un sens sau altul. Totusi, democratul a precizat ca, personal, nu crede ca "se va desfasura o activitate salbatica de convingere a unora sau altora de a se inscrie intr-un partid sau altul".