Autoritatile locale din Galati sint cu mult sub nivelul celor din Braila. Concluzia apartine presedintelui Organizatiei Judetene a Partidului Verde, Ion Stefan, fost consilier judetean si ex-director general al societatii Apa-Canal, si a fost trasa dupa ce au fost analizate proiectele majore din cele doua zone.

Omul politic sustine ca, desi dispun de fonduri mult mai mari decit omologii braileni, cei care conduc municipiul si judetul nostru nu sint in stare sa atraga investitii cu adevarat importante.

Primul exemplu folosit de Ion Stefan il reprezinta podul peste Dunare: "In Galati se vorbeste de mult despre acest subiect, dar nu s-a materializat nimic. Podul va fi construit dincolo de granita Galatiului". De asemenea politicianul a aratat ca tot in Braila se va construi si aeroportul la care galatenii viseaza de ani de zile.

Ion Stefan mai crede ca primarul Dumitru Nicolae nu se poate mindri decit cu doua proiecte importante: ISPA-Apa si ISPA-Gunoi menajer. "In rest nu s-a facut nimic. Frumos va fi peste citiva ani cind cei care conduc acum Galatiul nu vor sti sa explice reteta de dezvoltare a brailenilor. Pentru noi ar fi nevoie de un plan de dezvoltare a zonei din punct de vedere industrial. Din pacate alesii galatenilor nu fac nimic pentru comunitate", a completat liderul verzilor.