Mai multi reprezentanti ai Consiliului Local (CL) Petrosani au fost prezenti ieri la politia municipiului pentru audieri in cazul unui dosar privind terenurile din Parang si constructiile ilegale. Consilierii au fost audiati pe parcursul mai multor ore de politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Potrivit unor surse judiciare, audierile au avut legatura cu faptul ca mai multi sefi de servicii din primarie si chiar si primarul au de achitat peste 3,3 milioane de lei noi.
Suma reprezinta un prejudiciu creat de proprietarii de cabane si terenuri din Masivul Parang bugetului local, prin neachitarea redeventelor pentru ultimii cinci ani.
Neregulile privind concesionarile din Parang au iesit la iveala in urma unor verificari facute de inspectorii Curtii de Conturi, care au constatat ca autoritatile locale nu au dus la indeplinire o hotarare de consiliu adoptata in anul 2004, prin care proprietarii de terenuri si case de vacanta din Parang erau obligati sa plateasca taxe pentru suprafata ocupata in plus si majorari de intarziere pentru trei ani in urma.
Adjunctul comandantului Politiei Petrosani, Constantin Stegarescu, a declarat ca de audieri se ocupa cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor si au loc in legatura cu un dosar aflat in lucru, iar in aceasta faza nu se pot da mai multe informatii.
Gaura de 3,3 milioane de lei la bugetul local
Instanta Tribunalului Judetean Hunedoara i-a obligat pe primarul Carol Schreter impreuna cu seful Serviciului cadastru, Lucian Dragomir, si Andrei Ianosi sa plateasca 78.471,3 lei si 3.233.122,34 lei, reprezentand redeventele neconstituite si neincasate si penalitatile de intarziere aferente. De asemenea, in dosarul inaintat de Curtea de Conturi Hunedoara, magistratii hunedoreni l-au obligat pe primarul Carol Schreter, impreuna cu seful Serviciului de impozite si taxe, Ioana Margulescu, la plata altor 90.342,65 lei, iar impreuna cu fostul sef al Serviciului juridic, Valentina Cerchez, la alti 6.096,62 lei. Secretarul Primariei Petrosani, Adrian Negoe, si cu seful Serviciului transporturi, Mircea Borca, au fost obligati de instanta la plata a 9.149,03 lei, reprezentand redevente neincasate, la care se adauga majorari de intarziere de 6.982,87 lei.
Inspectorii Curtii de Conturi au calculat prejudiciul cauzat prin terenurile ocupate abuziv de constructiile extinse la 3.311.593,64 lei noi. Doar in doua cazuri prejudiciul depaseste 90.342,65 lei, pentru ca din anul 2000 proprietarii nu au platit nici un leu, desi au construit pe terenuri mult mai mari decat cele care le-au fost atribuite.