In plina campanie electorala, liderii celor doua partide aflate la putere, PD-L si PSD, au uitat de "Parteneriatul pentru Romania" si se acuza reciproc: Berceanu si Boc ii avertizeaza pe social-democrati ca risca sa se trezeasca in opozitie, iar Geoana ii reproseaza ministrului transporturilor ca "nu face nimic".


Liderii PD-L au facut o serie de critici la adresa PSD, sambata, la Cluj, in cadrul lansarii in regiunea nord-vest a candidatilor partidului la alegerile europarlamentare. Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a amenintat PSD ca, daca nu are grija, in luna decembrie a acestui an se poate trezi in opozitie.
"Avem acest parteneriat cu PSD-ul si am impresia ca ei sunt in acest parteneriat tot in formula asta, la bine si la greu, si anume noi la greu si ei la bine. (...) Blaga a spus zilele trecute 'nu puteti sa fiti dimineata la guvernare si dupa-amiaza in opozitie', pentru ca e deja vizibila aceasta chestiune. Eu as adauga ca, daca o sa mai foloseasca mult aceasta idee, s-ar putea ca, din decembrie, sa aiba trei ani numai din dupa-amiezi si nu stiu daca o sa le placa", a spus Berceanu.
La randul sau, presedintele PD-L, Emil Boc, a spus ca, daca "Parteneriatul pentru Romania" va fi facultativ pentru social-democrati, nu va ezita sa ia atitudine in calitate de premier. "Avem un parteneriat pentru Romania pe care l-am semnat. (...) Dar daca acest parteneriat si solidaritatea guvernamentala vor deveni facultative pentru PSD, va asigur ca nici eu nu voi sta cu mainile in san, in calitate de prim-ministru si garant al 'Parteneriatului pentru Romania'", a subliniat Boc. Nici secretarul general al PD-L, ministrul dezvoltarii regionale si locuintei, Vasile Blaga, nu s-a lasat mai prejos. El a afirmat ca PSD si PNL au pradat tara, in special in a doua jumatate a anului trecut, si ca presedintele PSD, Mircea Geoana, ataca zilnic PD-L.

Geoana: Atacurile
ma invioreaza!

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat sambata, la Botosani, ca se simte "inviorat" de atacuri, in replica la afirmatiile din discursurile democrat-liberalilor, care i-au vizat pe liderul social-democrat si partidul sau.
"Atacurile ma invioreaza!", a comentat Mircea Geoana, citat de Realitatea TV.
"Cred ca declaratiile de la Cluj sunt de consum intern, pentru propriii militanti", a precizat presedintele PSD. De asemenea, Geoana a recomandat ministrului transporturilor sa aiba grija de domeniul sau pentru ca, "macar acum" sa faca mai mult decat in mandatul precedent. "Cine il asculta pe Berceanu? Sa-si vada de autostrazi!", a comentat presedintele PSD.