Blogul senatorului Valer Marian: Facem dreptate pana la capat!

Alegerile din 9 decembrie 2012 reprezinta ultima incercare electorala din acest an pe care l-am intitulat simbolic "Anul victoriei". Este ultima incercare si este totodata cea mai importanta pentru ca pe 9 decembrie alegatorii romani, alegatorii din Satu Mare si din celelalte judete vor decide viitorul Romaniei pentru urmatorii patru ani.
Este cel mai important moment electoral pentru ca acum, pe 9 decembrie, cetatenii acestei tari vor putea sa dea in sfarsit un raspuns pentru guvernarea PDL-UDMR. Cetatenii acestei tari au acum puterea sa decida daca cei careu au guvernat aceasta tara si-au facut cu adevarat datoria.
Am avut in primavara o schimbare a regimului politic, prin caderea guvernului PDL-UDMR condus de Mihai Razvan Ungureanu. Am votat atunci in Parlament si cred ca am facut dreptate tuturor cetatenilor din Satu Mare care au fost loviti de deciziile brutale, ale lui Traian Basescu si Emil Boc, sustinute insa fara nicio retinere si de catre liderii UDMR.
Venirea la guvernare a USL si a guvernului condus de Victor Ponta a facut dreptate pensionarilor din Satu Mare carora, pe nedrept, le-au fost luati banii din pensii. Am facut dreptate, iar acum pensionarii isi primesc banii inapoi.
Primul ministru Victor Ponta impreuna cu ministri USL au facut dreptate bugetarilor din Satu Mare carora le-au fost taiate salariile in timpul guvernarii Boc-Basescu. S-a facut dreptate, iar in decembrie bugetarii din Satu Mare isi vor primi inapoi si cea de-a doua transa din ceea ce le-a taiat guvernarea anterioara.
USL a facut dreptate in Parlament, iar apoi a facut dreptate la guvernare. Este deci momentul ca pe 9 decembrie, cetatenii sa faca dreptate la urnele de vot. Este momentul ca pe 9 decembrie, alegatorii din Satu Mare si de pretutindeni sa faca dreptate pana la capat!
Știu ca exista o mare nemultumire in randul romanilor legata de rezultatul referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu. Acest rezultat i-a facut pe multi romani sa spuna ca votul lor nu conteaza... ca au votat degeaba....
Este adevarat ca rezultatul a fost nedrept! 7,4 milioane de romani i-au spus lui Traian Basescu sa plece acasa. A fost nedrept, dar va spun ca dar va spun ca votul celor 7,4 milioane de romani conteaza! Votul romanilor conteaza.
Traian Basescu sta acum ascuns in Palatul Cotroceni pentru ca 7,4 milioane de romani i-au spus ca nu-l mai vor.
PDL-stii incearca inca o data sa-si vopseasca numele si sigla, vor sa isi schimbe blana sa scape de rusine si de judecata poporului roman. Le e frica de numele si sigla PDL pentru stiu ca 7,4 milioane de romani nici nu mai vor sa auda de cei care au reprezentat regimul portocaliu.
Reprezentantii guvernarii Basescu-Udrea-Boc incearca acum sa isi ascunda aroganta si trufia pentru ca 7,4 milioane de alegatori le-au spus sa plece acasa.
A fost nedrept si de aceea spun ca acum, pe 9 decembrie trebuie sa facem dreptate pana la capat.
Va spun ca votul romanilor conteaza. Și le spun tuturor satmarenilor ca votul lor nu este doar o stampila pusa pe o foaie de hartie.
Fiecare vot reprezinta o parte din vointa suverana a poporului roman. Iar pe 9 decembrie trebuie sa aratam ca poporul roman este suveran in Romania.
Trebuie sa aratam celor de la PDL ca in Parlament se intra cu voturile romanilor, nu cu interventii din afara cum s-a intamplat in cazul domnului Basescu. Acum pe 9 decembrie, PDL nu se mai poate ascunde in spatele unui cvorum stabilit in cancelariile occidentale. Acum, pe 9 decembrie, cei de la PDL si UDMR vor trebui sa dea socoteala in fata natiunii. Și le mai spun celor de la PDL ca nu pacalesc pe nimeni daca se ascund sub sigla ARD. Tot ei sunt cei care au taiat salariile, tot ei sunt cei care au taiat pensiile si tot ei sunt cei care au inchis spitalele, iar romanii stiu foarte bine acest lucru.
Pe 9 decembrie, trebuie sa aratam ca Romania este puternica, pentru ca fiecare vot adaugat in urne inseamna mai multa putere pentru Romania.
Pe 9 decembrie, satmarenii trebuie sa vina la vot si sa voteze romaneste pentru a arata ca soarta Romaniei se decide aici in Romania, la urnele de vot, nu la masa verde din cancelariile occidentale.
Pe 9 decembrie, romanii trebuie sa vina in numar mare la vot si sa voteze romaneste. Asa vom face dreptate pana la capat, asa vom face deschide calea pentru Romania Puternica.
Dreptate pana la capat nu inseamna doar sa-i pedepsim, la vot, pe cei care au pedepsit aceasta tara si pe cetatenii ei. Dreptate pana la capat inseamna sa punem Romania pe o cale corecta de dezvoltare.
Dreptate pana la capat inseamna sa punem capat haosului si scandalurilor care au invrajbit Romania in timpul regimului Basescu.
Dreptate pana la capat inseamna sa ne strangem toti romanii in jurul unui proiect de tara, prin care sa incepem reconstruirea Romaniei.
Le spun asadar tuturor satmarenilor sa vina pe 9 decembrie la vot, sa voteze romaneste, sa voteze pentru o Romanie unita, pentru o Romanie puternica. Asa vom face dreptate pana la capat!