Anuntatele alegeri anticipate involbureaza apele in PSD. Organizatia Bucuresti, afectata dupa alegerile de la ultimul congres, si-a amintit cum a castigat Mircea Geoana sefia partidului si-l anunta pe acesta ca-i va sprijini candidatura in anticipate doar cu conditia sa aiba un comportament politic onest, nu ierarhic in PSD.

Conducerea PSD s-a intrunit ieri pentru a lua in discutie situatia creata prin anuntul premierului Calin Popescu- Tariceanu privind viitoarea demisie a Cabinetului sau si declansarea procedurilor pentru alegeri anticipate.
La sedinta conducerii PSD nu a participat fostul lider al partidului, Ion Iliescu. Geoana a precizat ca a avut o discutie cu acesta joi si vor avea loc intalniri si in zilele urmatoare, el declarandu-se totodata convins ca, in situatia in care se va ajunge in campanie electorala, fostul sef al statului va fi alaturi de partidul pe care l-a fondat. Mircea Geoana nu a facut alte precizari legate de absenta acestuia de la sedinta, ceea ce poate constitui un semnal ca alegerile anticipate reaprind discordia in PSD. Acest lucru a fost confirmat de declaratia facuta ieri, intr-o conferinta de presa separata, de vicepresedintele PSD Bucuresti Madalin Voicu.
El a spus - nici mai mult nici mai putin - ca filiala sa il va sprijini deliberat pe presedintele partidului Mircea Geoana in campania electorala pentru alegerile anticipate, cu conditia ca acesta sa poarte un dialog si sa aiba un comportament politic onest, nu ierarhic in PSD.
“Nu vreau sa-l critic pe Mircea Geoana, din contra, vreau sa spun ca ii dam tot creditul atat timp cat isi asuma conducerea acestui partid, insa domnul Mircea Geoana nu poate conduce partidul asa cum conduce domnul Traian Basescu Romania“, a precizat Madalin Voicu.
El a aratat, totodata, ca, personal, s-a saturat de “politica pumnului strans“ practicata in ultimul timp de mai multi lideri politici printre care l-a amintit si pe presedintele PSD, Mircea Geoana.
“M-am saturat, personal, de politica cu pumnul strans, asa cum am vazut in ultimul timp la diferiti lideri, inclusiv la Mircea Geoana“, a declarat Madalin Voicu, care a precizat ca il admira pe Mircea Geoana pentru talentul sau demonstrat in diplomatie sau in relatiile externe.
Totodata, vicepresedintele Organizatiei PSD Bucuresti a aratat ca partidul “ar trebui sa-si faca analizele la zi“ pentru a elimina veleitarii, coruptii si pe cei care cred ca functiile lor in partid s-au permanentizat.
“PSD ar trebui sa-si faca analizele la zi si sa vada cine merita sa ramana in acest partid. Nimeni din PSD nu trebuie sa creada ca s-a nascut sef sau presedinte sau conducator“, a avertizat Madalin Voicu.
El a mentionat ca este foarte important sa i se dea sprijinul lui Mircea Geoana, dar a adaugat ca presedintele PSD nu a cerut un astfel de sprijin.