In zece circumscriptii electorale vor fi organizate alegeri locale, la 2 iulie, deoarece unele consilii locale au fost dizolvate conform Legii administratiei publice locale, iar unii primari nu-si mai pot continua mandatul din diferite motive.
Guvernul a adoptat in acest sens ieri hotararea privind organizarea scrutinelor pentru alegerea consiliilor locale si primarilor din zece circumscriptii electorale, in duminica din 2 iulie. Astfel, vor avea loc alegeri pentru consiliul local in orasul Bocsa (Caras-Severin), comuna Popesti (Iasi) si comuna Teremia Mare (Timis). Consiliile locale din aceste circumscriptii au fost dizolvate de drept, conform Legii administratiei publice locale. In orasul Mioveni (Arges) si in comunele Corbu (Constanta), Madaras (Harghita), Poiana Blenchii (Salaj), Piatra (Teleorman), Remeti (Maramures) si Vladesti (Valcea), vor fi organizate alegeri pentru functia de primar.
Fostii edili ai acestor localitati nu-si mai pot continua mandatul din diferite motive, conform Legii privind statutul alesilor locali.
Un caz special este cel al fostului primar al comunei Remeti, din judetul Maramures, caruia i-a fost intrerupt mandatul deoarece a fost condamnat la o pedeapsa privativa de libertate. (M.F.)