In Parlament se intra cu votul romanilor, nu cu interventii din afara, a declarat miercuri secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, in deschiderea manifestarii de lansare a candidatilor USL de la National Arena.
El a subliniat ca puterea tarii este in interior, nu in afara ei si a adaugat ca a sosit timpul ca romanii sa stea cu fruntea sus in fata partenerilor europeni.
"Poporul roman, poporul nostru a trecut printr-o evolutie, a facut nenumarate sacrificii in perioada de tranzitie spre democratie. Sunt peste opt ani de cand Romania e membra NATO si de atunci romanii s-au achitat cu cinste si onoare la toate misiunile la care au participat. Sunt cinci ani de cand Romania e membra cu drepturi depline a Uniunii Europene. A venit vremea ca romanii sa-si infaptuiasca destinul democratic in propria lor tara cu vointa lor, cu inima lor si cu votul lor. E timpul sa stam cu fruntea sus in fata partenerilor nostri europeni, vom primi cu tot respectul recomandarile prietenilor nostri externi, dar cred cu toata convingerea ca romanii trebuie sa-si decida singuri viitorul", a spus Dragnea, in uralele celor aproape 80.000 de participanti.
Potrivit secretarului general al PSD, cei prezenti reprezinta doar 1% dintre cei care au votat pentru plecarea de la Cotroceni a presedintelui Traian Basescu.
"Puterea Romaniei este aici in tara si nu in afara ei. In Parlament se intra cu votul romanilor si nu cu interventii din afara. La fel cum America este a americanilor, cum Germania este a germanilor, Franta a francezilor, Bulgaria a bulgarilor, asa Romania este a romanilor. Sa spunem romanilor ca votul lor nu reprezinta doar o coala de hartie pe care se pune stampila, fiecare vot este o parte din vointa suprema a poporului roman, fiecare vot este o parte din puterea Romaniei, iar mai multe voturi pe 9 decembrie inseamna mai multa putere pentru Romania. Sa aratam lumii intregi ca Romania este puternica", a spus Dragnea.
El a salutat prezenta la manifestarea USL a reprezentantilor ambasadelor la Bucuresti ale tarilor membre UE, Federatiei Ruse, Republicii Populare Chineze, a reprezentantilor Comisiei Europene la Bucuresti si ai Fundatiei Friedrich Ebert, sindicatelor reprezentative, patronatelor si ONG-urilor.