Partidul Popular va fi surpriza alegerilor parlamentare iar formatiunea politica are toate sansele sa acceada in Parlament, la alegerile din 9 decembrie, a declarat, joi, deputatul PSD Ioan Munteanu.
Potrivit acestuia, formatiunea politica are la baza structuri ale asociatiilor agricole din toata tara si va depune liste complete de candidati la alegerile parlamentare. "Pentru ca nu mai aveau timpul fizic pana la alegerile parlamentare sa isi infiinteze un partid, aceste asociatii agricole stranse intr-o platforma agrariana au intrat in Partidul Popular, partid inscris conform legii si cu care vor candida la alegerile parlamentare. Acest partid va fi surpriza parlamentarelor, pentru ca are toate sansele sa obtina pragul electoral", a declarat deputatul PSD Ioan Munteanu.
El a sustinut ca pana la alegerile din 9 decembrie, Partidul Popular nu va reusi sa atraga niciun actual parlamentar. "Daca intra in parlament, toti deputatii si senatorii agrarieni vor trece in aceasta formatiune politica", a declarat parlamentarul, adaugand ca Partidul Popular va capacita cele mai multe voturi din zona de stanga, in special in mediul rural. Dupa alegerile parlamentare, Partidul Popular ar urma sa isi schimbe statutul dar si titulatura, urmand sa apara si sintagma "agrar" sau "agrarian".
Partidul Popular a fost infiintat in anul 2005, de fostul membru PRM, Corneliu Ciontu. Presedintele Partidului Popular este Costel Caras, venit odata cu platforma agrariana.