Candidatul Aliantei D.A. la Primaria Capitalei, Adriean Videanu, s-a lansat ieri oficial in cursa pentru Bucuresti. Festivitatea, tinuta la Sala Mare a Teatrului National, i-a adunat pe sustinatorii candidatului, intre care, in prim-plan, au fost colegii de Guvern si liderii PNL-PD.

Ludovic Orban, seful campaniei electorale a lui Videanu, a fost desemnat sa fie si maestrul de ceremonii. El a invitat pe scena echipa de principali sustinatori, printre care membrii din Guvern, in frunte cu premierul Calin Popescu-Tariceanu, primarii ADA din sectoarele Capitalei, liderii filialelor de sector ale Aliantei si parlamentari ai PNL-PD.
Calitatile candidatului au fost evocate de colegii din Alianta, care au dorit sa-i asigure pe bucuresteni ca Adriean Videanu va fi sustinut atat prin sprijinul direct dat in campanie, cat si prin politicile la nivel central implementate de Guvern.
Ludovic Orban si-a prezentat fostul contracandidat in interiorul Aliantei pentru functia de primar general ca pe cel mai bun om al ADA pentru Capitala.
In discursul sau, Videanu a asigurat ca toate fortele Aliantei vor fi puse in slujba transformarii Bucurestiului intr-o metropola europeana.

Umbra lui Basescu

Prezenta spirituala a fostului edil al Capitalei Traian Basescu a fost invocata de sustinatorii lui Adriean Videanu. Ludovic Orban, Mona Musca si Emil Boc au declarat ca in mod sigur Basescu este cu sufletul alaturi de candidatul ADA.
Mona Musca a plusat chiar, spunand ca Aliantei ii lipseste “ardeiul“, dar ca spera ca in aceasta campanie se va recupera ceva “din ardeiul iute al lui Traian Basescu“. Emil Boc a declarat ca, daca fostul lider al PD s-ar afla in sala; sigur i-ar spune lui Videanu “Adriene, nici nu stii cat de mare-ncepi sa fii“.

Alianta, mai unita ca niciodata

Democratul Adriean Videanu a tinut sa-i multumeasca “prietenului“ sau, seful de campanie, liberalul Ludovic Orban, pentru sprijinul acordat. Cei doi si-au strans mainile si s-au imbratisat, in aplauzele multimii prezente la festivitate.
Liderul liberal Calin Popescu-Tariceanu a folosit ocazia pentru a puncta ca, o data cu castigarea puterii, Alianta nu s-a dezbinat, ci, dimpotriva, este mai unita ca niciodata. Mona Musca a declarat, de asemenea, ca PNL isi respecta prietenia fata de PD, iar Videanu va fi sustinut “de la muschii de musca pana la muschii de prim-ministru“.