PD-L va cere desfiintarea Comisiei parlamentare de ancheta in cazul Elena Udrea. Anuntul a fost facut de Adriean Videanu in cadrul unei conferinte de presa. Videanu a anuntat ca democrat-liberalii intentioneaza sa sesizeze Comisia Juridica, de disciplina si imunitate pentru a analiza modul de lucru al membrilor comisiei.
"Activitatea comisiei de ancheta in cazul Elena Udrea este un abuz fara precedent. O practica a anilor ‘50, a comisarilor poporului a fost preluata in zilele noastre, in 2009, de alesi ai poporului, incercand sa fabrice dovezi cu care sa incrimineze un membru al Guvernului", a acuzat Adriean Videanu.
Videanu a completat ca democrat-liberalii sunt "indignati ca aceasta comisie parlamentara este decredibilizata, decredibilizand astfel institutia Parlamentului".
Adriean Videanu a anuntat ca PD-L va cere desfiintarea comisei parlamentare de ancheta in cazul Elena Udrea pe baza inregistrarilor difuzate de presa pe motiv ca "scopul pentru care fusese infiintata aceasta comisie este total deturnat de membri comisiei si va solicita sesizarea Comisiei juridice, de disciplina si imunitate pentru a analiza modul de lucru al membrilor comisiei vizavi de obiectivele care au fost stabilite de catre Parlament la infiintarea acestor comisii".
Liderul democrat-liberal a anuntat ca "PD-L va cere public presedintilor celor doua partide ai caror membri au facut parte din aceasta comisie si au avut acea intalnire informala sa-si prezinte public punctul de vedere, daca sustin ceea ce membrii celor doua formatiuni politice le-au sustinut in discutiile din cadrul comisiei, si anume aceea de a santaja oameni, prin afirmatii de genul omul la frica spune totul sau orice, nefiind interesati de aspecte care tin de legalitatea demersului si doar pentru a gasi neaparat dovezi care sa incrimineze penal un ministru".
"Comisia a fost deturnata cu totul de la obiectivele pe care Parlamentul le stabilise", a conchis Videanu.