Europarlamentarul Adriana Ticau este hotarata sa depuna la Senat o initiativa legislativa menita sa protejeze persoanele cu handicap, pentru eliminarea discriminarii si cresterea calitatii vietii acestora.

"Conform statisticilor europene, una din 4 familii numara printre membrii sai cel putin o persoana cu dizabilitati. Din pacate prea putine dintre aceste persoane sunt prezente in salile de spectacol, in magazine sau chiar pe strazi. 78% dintre persoanele cu handicap nu au acces pe piata fortei de munca. Avem multe lucruri de imbunatatit pentru ca persoanele cu dizabilitati sa fie cu adevarat integrate in societate", a declarat deputatul european Adriana Ticau.

Totodata aceasta a precizat ca in Parlamentul European exista un intergrup pentru problematica persoanelor cu dizabilitati. Acesta, impreuna cu Forumul European pentru Dizabilitati, au lansat o campanie pentru strangerea unui milion de semnaturi pentru a sustine elaborarea de catre Comisia Europeana a unui act normativ dedicat imbunatatirii calitatii vietii persoanelor cu hanicap.

La Galati, unde sunt inregistrate aproximativ 11.000 de persoane cu dizabilitati, s-au strans deja 1.350 de semnaturi pe care Adriana Ticau le va transmite Intergrupului pentru persoane cu dizabilitati. Departamentul pentru egalitate de sanse a Partidului Social Democrat a transmis in toate judetele tabele pentru strangerea de semnaturi in sprijinul persoanelor cu handicap.