Deputatul PNL Adriana Saftoiu, fosta consiliera a presedintelui Basescu, a declarat la RFI ca nu este suficient ca Boc si Basescu sa fie dati jos de la putere. Ea se opune aliantei PNL cu Partidul Conservator si are serioase rezerve in privinta aliantei cu PSD. In opinia ei, opozitia nu aduce nimic in locul actualei puteri.
"In ce masura, timp de 20 de ani, aliantele facute doar cu un scop de a da pe cineva jos au avut eficienta ? Se pare ca aliantele nu au functionat foarte bine, cel putin in folosul cetatenilor", spune Adriana Saftoiu. Ea crede ca nu e suficient sa-i dai jos pe Emil Boc si Traian Basescu si ca trebuie sa vii cu ceva in loc: "Aici cred ca ar fi trebuit sa existe o analiza foarte serioasa din partea partidelor. Doar a-l schimba pe Boc sau pe Traian Basescu nu e suficient. Sigur ca da, guvernarea Boc si-ar merita din plin o sanctiune si sa renunte, sa zic asa, la guvernare. Dar in momentul in care eu ma duc in fata electoratului, in afara faptului ca-i spun ca vreau sa-i dau jos pe Boc si pe Basescu, ce alte lucruri ii mai spun ? Sunt lucruri generale, pe care le poate spune absolut orice partid: cresterea nivelului de trai, siguranta cetateanului, justitie independenta, modernizarea statului sunt principii foarte generale si toata lumea e de acord cu ele".
Adriana Saftoiu considera ca PNL ar fi trebuit sa ramana "pe dreapta": "Practic, ar fi trebuit sa ramanem pe dreapta, sa incercam sa consolidam mesajul de dreapta si sa spunem ceva mai mult decat atat: Jos Boc!, Jos Traian Basescu! Riscul la care ne supunem noi acum este sa nu oferim clar o doctrina si o viziune".
Deputatul PNL precizeaza ca daca se va concretiza alianta cu PSD, va face opozitie din interiorul partidului. "Probabil ca pot sa preiau modelul domnului Crin Antonescu, care la randul sau, cand s-a facut Alianta D.A. PNL-PD nu a fost un sustinator al acelei aliante si a incercat de-a lungul timpului sa-si impuna punctul de vedere si sa si-l sustina. Nu-mi ramane decat sa fac acest lucru. Eu n-am o problema cu oamenii, in mod clar, ci am o problema cu fundamentul si principiile construirii actului politic. Totusi, nu pot sa nu tin cont de istoria recenta a Romaniei, de 20 de ani si sa ma iluzionez ca politica asta inseamna doar atat, vreau la putere si toata lumea imparte cascavalul. Din pacate, discutiile publice sunt despre cine ce functii imparte, ceea ce nu arata maturitate politica si nici responsabilitate", a conchis Adriana Saftoiu la RFI.
Mircea Badea, la emisiunea "In gura presei", a zis ca nu o mai suporta pe Adriana Saftoiu. In perioada cand a fost consilier prezidential, Adriana Saftoiu a fost acuzata ca a fost unealta lui Traian Basescu, ea depunand plangere penala impotriva unui ministru al Guvernului Tariceanu. A fost si o legenda a unui triunghi Adriana Saftoiu - Traian Basescu - Elena Udrea, soldat cu demisia Adrianei de la Cotroceni. Ea a negat ca s-ar fi paruit cu Elena Udrea, conflictul rezumandu-se la schimburi de replici taioase. Presedintele Basescu a afirmat ca i-a satisfacut dorinta "sufletelului" Adrianei Saftoiu, numindu-i sotul sef la SIE.