Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, trimis astazi in judecata in dosarul "Matusa Tamara" scrie, pe blogul sau, ca acest dosar este politic si ajunge in instanta intr-un moment politic - inceperea campaniei, avertizand ca-si va demonstra nevinovatia in fata judecatorilor.
"Acest dosar este un dosar care a inceput politic, a avut miza si obiective politice si, iata, ajunge in instanta tot intr-un moment politic. Nu sunt vinovat de acuzatiile care mi se aduc si voi demonstra acest lucru in fata judecatorilor. (...) Resping in mod categoric acuzatiile mincinoase formulate impotriva mea, in cadrul dosarului Melinescu. Este un dosar inceput in anul 2006, pe baza unor delatiuni facute de un om aflat in arest (Genica Boerica), si care nu are nici un fel de dovada in ceea ce priveste acuzatiile impotriva mea", scrie fostul premier.
Nastase aminteste ca acest dosar a fost respins "in mod clar de comisia juridica, printr-un raport negativ in care se constata ca este vorba de un dosar politic" si ca in ciuda acestor lucruri, el a cerut parlamentarilor sa voteze pentru urmarirea penala.
"In aceste zile, la multe luni distanta dupa votul din Parlament, la aproape 4 ani de la deschiderea acestui dosar si, coincidenta sau nu, chiar in momentul inceperii campaniei electorale, procurorii (intamplator, este vorba de procurorul Paul Dumitriu, fost consilier personal al Monica Macovei) finalizeaza rechizitoriul impotriva mea. Voi merge cu acest dosar in instanta, unde sunt convins ca voi obtine un verdict favorabil", mai anunta Nastase.
Liderul PSD mai precizeaza ca nu el l-a numit pe Ioan Melinescu presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), ci Valeriu Stoica, iar anterior numirii sale ca premier nu l-a vazut si nu i-a fost prezentat niciodata. Nastase mai sustine ca pe denuntator (Genica Boerica), in ciuda declaratiilor sale, nu l-a cunoscut si nu a avut niciodata discutii cu el.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a fixat pentru 27 noiembrie primul termen de judecata in dosarul in care Adrian Nastase a fost trimis din nou in judecata in dosarul "Matusa Tamara", pentru dare de mita, alaturi de fostul sau consilier, Ristea Priboi si fostul presedinte al ONPCSB, Ioan Melinescu.