In timp ce adversarul lui de moarte, Traian Basescu, ramane in gratiile zanei Fortuna, in PSD balbele se insira margarite in gurile distinselor roze. Prins intr-un acces de sinceritate, Alin Teodorescu - fost cancelar al lui Adrian Nastase si recunoscut apropiat al acestuia din urma - s-a spovedit intr-un talk-show radiofonic si a recunoscut ca Ion Iliescu i-a cerut demisia lui Nastase, imediat dupa alegerile locale. Informatia a circulat sub forma de zvon-beton in presa, dar a fost cu vehementa negata atat de protagonistii scenei cat si de apropiatii lor.
Teodorescu nu numai ca a confirmat dar a dat si un motiv identic celui vehiculat atunci: aruncarea responsabilitatii pierderii localelor in carca lui Nastase. In plus, Alin Teodorescu a mai sustinut ca reactia lui Iliescu a provocat "despartirea noii generatii de politicieni PSD-isti” de mentorul recunoscut. Alunecand liber pe panta sinceritatii, Teodorescu a mai sustinut ca tot Iliescu "a lucrat” alegerile interne din PSD astfel incat, pe listele parlamentare finale, sa ajunga "oamenii lui Iliescu”. Mai mult, social-democratul convertit la spovedanie a afirmat sus si tare ca asa numita "aripa a lui Nastase” a luat in considerare si varianta neincluderii pe listele de senatori a lui Ion Iliescu (pomenind, mult prea tardiv insa, si de "neconstitutionalitatea” unei asemenea candidaturi) - respinsa insa deoarece insemna razboi pe fata cu redutabilul Iliescu si nimeni nu a avut curajul de a-si asuma riscul.

"A pierdut o foarta buna ocazie sa taca”

Dezvaluirea atator intimitaturi nu a fost deloc pe placul rozelor traditionale (Teodorescu este "boboc” in PSD, chiar daca a ajuns deputat cu sprijinul lui Nastase), in frunte chiar cu mult pomenitul Nastase. Acesta s-a si grabit de altfel, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, sa declare sec ca Teodorescu "a pierdut o foarte buna ocazie sa taca”. Dupa ce si-a varsat din oful fata de limbutul sau tovaras, Nastase a negat cap-coada toate informatiile date de Teodorescu. El a sustinut ca Iliescu nu i-ar fi cerut demisia - "este o interpretare personala (!?!) a lui Alin Teodorescu” ba chiar a incercat sa acrediteze ideea ca, la Congresul PSD, nu a existat nici un complot impotriva lui Ion Iliescu ci doar "un vot atipic pe fondul unui complex de tensiuni si emotii greu de inteles”. Greu de inteles cu adevarat este cum de PSD nu-si reface sinergia ci se lasa dominat in continuare de meandrele tensiunilor interne. In plus, in loc sa se contrazica de dragul carpirii unei imagini si asa sifonate, fostul partid de guvernamant ar face mai bine daca ar lua in calcul la cat anume se ridica scorul sau electoral acum, cu Iliescu marginalizat si resapat si cu firma social-democrata concurata de un PD aflat in plina expansiune.