Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a afirmat ca, in opinia sa, congresul partidului ar trebui sa aiba loc cat mai repede, la doua-trei saptamani dupa sedinta Consiliului National. Referitor la posibila sa candidatura la sefia PSD, el a mentionat ca "se va plia" pe opinia majoritara a colegilor.
"Va trebui sa facem in asa fel incat momentul in care vor avea loc dezbaterile la congres si alegeri sa nu fie foarte indepartat, deci sper ca va fi o solutie rezonabila in asa fel incat nici pacientul sa nu stea pe masa pana la operatie prea mult, pentru ca asta s-ar putea sa-i fie fatal. Pe de alta parte, nici sa nu-l aducem atat de aproape de Consiliul National astfel incat conferintele extraordinare judetene pentru stabilirea delegatilor sa nu poata avea loc. Probabil ca doua, trei saptamani, patru cel mult intre consiliu si congres", a declarat Nastase, intrebat despre data potrivita pentru congres.
Referitor la posibila sa candidatura, Nastase a afirmat ca inca nu s-a decis si a avansat posibilitatea de a participa la o echipa de conducere, fara a fi in fruntea acesteia.
"Candidatii la presedintia PSD apar precum brazii, deci nu cred ca avem o problema si nu vom avea emotii in legatura cu faptul ca nu vom avea candidati pentru presedintie. Discutia din CEx, discutiile din Consiliul National, discutiile in teritoriu vor arata care este preferinta colegilor mei si eu ma voi plia, cum este firesc, pe ceea ce va reprezenta optiunea clara, majoritara a colegilor mei. Repet, nu am o miza personala, de aceea daca pot sa particip la o echipa, sa o conduc sau sa pur si simplu sa particip la o echipa care sa ajute la restructurarea, reconstructia ideologica. Nu cred ca influenta mea in partid dupa 20 de ani de munca ar putea sa depinda de felul in care sunt asezat pe un scaun la masa in centru sau intr-o parte", a mai declarat Nastase.
"Problema esentiala in acest moment este sa incercam totusi sa oprim hemoragia de parlamentari care sa plece din grupurile noastre, sa dam sentimentul ca putem sa revenim la un statut foarte solid de partid care este condus de la centru, dar care functioneaza in acelasi timp cu o autonomie fireasca pentru liderii organizatiilor", a mai sustinut liderul PSD.