DeCe News: Nastase si-a anuntat apropiatii ca revine in politica. Strategia, discutata cu Ponta saptamana viitoare

Adrian Nastase s-a retras pentru o scurta vacanta la o vila de pe Valea Prahovei, dar nu in celebra localitate Cornu, pentru a fi la adapost de presa. Potrivit surselor DeCe News, fostul premier urmeaza sa poarte discutii, saptamana viitoare, cu sefii de departamente din cadrul Consiliului National al PSD (CN), organism pe care l-a condus inainte de a fi condamnat. Intrevederile pe care Nastase le va avea cu acestia si mai ales cu presedintele PSD, Victor Ponta, se centreaza pe strategia fostului premier de a conduce CN fara sa fie oficial presedinte al acestei structuri. Mesajul transmis apropiatilor din partid este unul de angajament: Nastase promite sa revina in forta si sa sustina lupta cu adversarii PSD, in frunte cu Traian Basescu.
Nastase va avea o intalnire cu presedintele social-democratilor, Victor Ponta, cu care va discuta despre strategia de revenire in politica. In perioada urmatoare,Adrian Nastase va purta discutii cu toti conducatorii de departamente, in vederea stabilirii unui mecanism de functionare a Consiliului National, care isi va relua activitatea la nivelul pe care o avea inainte de arestarea liderului acestuia.

Ponta: Nastase nu are nevoie de functie

In discutiile cu cativa apropiati din partid, Adrian Nastase i-a asigurat ca nu poate fi vorba despre o retragere a sa din viata politica, chiar daca va avea un profil mai rezervat in aparitiile publice. Nici nu se pune problema unui armistitiu cu Traian Basescu, le-a mai spus Nastase. Fostul premier considera ca poate avea un rol in partid. Desi nu poate actiona dintr-o functie aleasa, el va sprijini eforturile actualei conduceri, atat in planul guvernarii, cat si in lupta dusa cu adversarii de pe scena politica.
Presedintele PSD, Victor Ponta, declara joi ca Adrian Nastase nu are nevoie de o functie in partid pentru ca, oricum, este ascultat de membrii formatiunii social-democrate. " Cred ca va fi important in decizii. Nu are nevoie de o functie in PSD, il asculta membrii PSD", s spus Victor Ponta.

Consiliul National, condus de Nastase intre 2008-2012

Regulamentul CN spune ca deputatii, senatorii si europarlamentarii care nu fac parte din Consiliul National participa la intrunirile acestuia fara drept de vot. Nastase va asista si el la sedintele CN, fara a fi membru al acestuia, dar va prezida de facto sedintele si va conduce, din nou, activitatea departamentelor.
Consiliul National al PSD este organul de conducere al partidului in intervalul dintre doua Congrese. CN, format din maxim 751 de membri, se intruneste anual si de cate ori este nevoie. Intalnirile cu departamentele pot fi chiar saptamanale. Din decembrie 2008 pana in februarie 2012, Adrian Nastase a fost presedinte al Consiliului National al PSD. Alegerea lui Nastase in functia de presedinte al CN a constituit momentul in care PSD a reluat lupta cu regimul Traian Basescu, dupa infrangerea din 2004.