DNA a cerut Camerei Deputatilor incuviintarea pentru a efectua perchezitii la doua imobile aflate in proprietatea lui Adrian Nastase. Daniel Morar, procurorul sef al DNA, a adresat ieri presedintelui Camerei Deputatilor, prin intermediul Ministerului Justitiei, cererea de a perchezitiona un imobil aflat in Bucuresti si un altul in comuna Cornu, judetul Prahova.
In acest context, Monica Macovei a explicat, intr-o conferinta de presa, ca potrivit Constitutiei, cererea de perchezitie se adreseaza presedintelui Camerei, care, paradoxal de aceasta data, este tocmai persoana fata de care se cere autorizatia de perchezitie. Ministrul a adaugat ca acesta trebuie sa informeze plenul Camerei in sedinta publica despre cerere, care apoi este trimisa la Comisia juridica a Camerei si la grupul parlamentar din care face parte. Intr-o declaratie la Palatul Parlamentului, Adrian Nastase s-a declarat revoltat ca se solicita o perchezitie la imobilele sale si a reafirmat ca este victima unui "circ" sau a unui "carnaval" politic. Acesta sustine ca politia politica a lui Daniel Morar si a ministrului Justitiei, Monica Macovei, sunt inadmisibile.

Nastase aseamana sistemul lui Morar cu justitia stalinista

"Aceasta politie politica condusa de Monica Macovei si de Daniel Morar incearca sa murdareasca absolut tot ceea ce ar putea sa se opuna unui plan diabolic de organizare a alegerilor anticipate in acest an si organizarii unei structuri politice de sprijin, o formula de partid prezidential sau de formula care sa nu-i mai creeze probleme lui Traian Basescu", a declarat Adrian Nastase. In acelasi timp, Nastase a acuzat ca sistemul pus in miscare de Morar si sefii sai nu are nici o legatura cu Uniunea Europeana ci cu justitia stalinista si ca este o "incercare de a impune teroarea ca mod de functionare a democratiei". Reamintim ca presedintele Camerei Deputatilor este cercetat penal in dosarul Zambaccian, sub acuzarea de luare de mita. Pentru ca este parlamentar, iar legea ii obliga pe procurori sa faca perchezitii doar cu avizul presedintelui Camerei din care invinuitul face parte, Adrian Nastase se afla in situatia de a-si da singur acordul pentru efectuarea acestor perchezitii. Acest lucru a starnit deja reactii in media, pentru ca unii jurnalisti cred ca acesta ar trebui sa-si dea demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. La randul sau, premierul Calin Popescu Tariceanu a tinut sa precizeze ca "trebuie sa facem deosebirea intre calitatea de persoana si cea de presedinte al Camerei Deputatilor pe care Adrian Nastase le are. Monica Macovei s-a adresat presedintelui, care are o functie administrativa. Deci asta e procedura."