Machiavelli ro publica o stire Agerpres: Adrian Nastase: "Datorita lui Geoana s-a sarit peste o generatie in partid, iar Ponta trebuie sa invete repede"
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat la Realitatea TV, ca presedintele formatiunii, Victor Ponta, trebuie sa acumuleze rapid "experienta de partid", adaugand ca, din cauza fostului lider social-democrat, Mircea Geoana, "s-a sarit peste o generatie" la conducerea PSD.
"Victor Ponta, cu experienta pe care o are, o experienta accelerata turbo, ca sa folosesc un termen din zona motoarelor, poate sa invete despre partid, nu ca nu stie foarte multe lucruri. Dar, datorita lui Mircea Geoana, s-a sarit peste o generatie in partid si, in mod firesc, generatia lui Victor Ponta trebuie sa invete foarte repede", a explicat Nastase. El a adaugat ca Ponta are nevoie de experienta unui partid care nu poate sa-l admire "in totalitate pe Che Guevara".
"Oricat de tare ne-am stradui, avem nenumarati alegatori de la tara si in alte parti care nu au o mare admiratie pentru Fidel Castro si pentru Che Guevara. Dar exista un segment mai nou, mai tanar care, sigur, ca se uita cu mai multa atentie pe zona asta. Daca reusim prin comunicare sa ne adresam tuturor acestor segmente reusim sa ne pastram si sa ne largim zona electoratului", a precizat Adrian Nastase.
Liderul social-democrat a evitat sa raspunda daca Ponta ar fi mai potrivit pentru functia de sef al statului decat pentru cea de premier. "Shimon Peres (presedintele Israelului - n.r.), pentru care am o foarte mare admiratie, cand avea de raspuns la o astfel de intrebare o cita pe mama lui: Sa dea Dumnezeu sa avem o astfel de problema", a mentionat Nastase.