Adrian Nastase publica pe blog un text intitulat "Vechile metehne sunt cele care l-au atacat, energetic, din nou, pe Mircea Geoana", pe care il puteti citi in continuare.
'Sunt mai surprins de reactia lui Mircea Geoana decat de plecarile unor oameni din partid. Oamenii vin si pleaca, aceasta fiind soarta unui partid mare. E un moment de schimbare si nu imi fac probleme deosebite, fiindca numarul celor care vin entuziast alaturi de PSD si alaturi de Victor Ponta este mult mai mare decat numarul celor care pleaca.
Reactia lui Mircea Geoana este insa nu doar nepotrivita ci si jignitoare. Dupa ce cu totii am afirmat categoric ca dorim sa pastram functia de la Senat pentru Mircea Geoana, indiferent de cat de simpatic ni se pare domnia sa, vad ca domnul Geoana continua sa se comporte ca o victima. Punctul meu de vedere, de sustinere, a fost clar exprimat, desi, in 2006, daca imi aduc bine aminte, domnul Geoana a fost cel care a cerut retragerea sprijinului politic pentru presedintele Camerei.
Mi se pare neintemeiata acesta declaratie cu atat mai mult cu cat el este cel care a calcat in picioare in ultimii cinci ani imaginea partidului, facand azi ca Victor Ponta sa preia un partid criticat si chiar ridiculizat. Pentru "trecutul" ultimilor 5 ani, Mircea Geoana are o raspundere, pe care trebuie sa si-o asume. Nu cred ca poate, in numele acestui "trecut", plin de erori si de infrangeri, la patru zile dupa Congres, sa inceapa sa acuze.
Mi-ar fi placut ca domnul Geoana sa invete ceva din infrangerea de sambata noaptea. Sa invete macar ca nu poate vorbi la nesfarsit pe langa problemele reale ale partidului, sperand ca lumea nu le va vedea. Jocurile de culise pentru aranjarea unui Congres nestatutar, incalcarea regulilor, instigarea la ura intre colegi si negocierile nesfarsite pentru posturi nu sunt "metehne vechi", ci sunt, din pacate, "noile" reguli ale PSD-ului impus de "Revolutia culturala" a lui Mircea Geoana.
E ridicol sa incerci sa sugerezi acum ca adversarii lui Geoana l-au presat pe Diaconescu sa se retraga in favoarea lui Geoana. Dupa ce Diaconescu a candidat impotriva lui Geoana. Dupa ce Diaconescu a vorbit la Congres impotriva lui Mircea Geoana. Si dupa ce apropiatii lui Geoana l-au presat la nesfarsit pe Diaconescu sa se retraga in favoarea acestuia. Reamintesc momentul sedintei de la PSD Bucuresti si anunturile transmise pe surse, in toate zilele anterioare congresului, cand se vorbea de retragerea lui Cristi Diaconescu.
Astept ca domnul Geoana sa uite ca a refuzat o dezbatere serioasa in partid si ca a facut tot ce a putut pentru a bloca analiza reala a cauzelor pentru care am ajuns sa fim mereu pe locul doi. Si sa vina, zilele urmatoare, si sa acuze noua conducere pentru esecurile consecutive din ultimii cinci ani. Sa acuze "vanghelizarea" PSD. Sa acuze ca PSD-ul nu mai are identitate ideologica.
Mi se pare, oricum, ridicol sa ma acuze de amenintari privind schimbarea liderilor din teritoriu. Exista vreunul dintre ei care sa afirme public ca as fi facut asa ceva? Sunt la Bruxelles cu senatorul Ioan Mang, presedintele organizatiei din Bihor, care l-a votat pe Mircea Geoana. Poate sa confirme asa ceva? Am vorbit zilele trecute cu Florin Cazacu, presedintele organizatiei Hunedoara, care l-a votat pe Geoana. Poate sa confirme asa ceva? Am vorbit ieri cu Costica Nita. Poate sa confirme asa ceva? De ce oare simte nevoia Mircea Geoana sa minta in legatura cu acest subiect? Si sa introduca zazanie intre noi - intr-un moment cand ar fi nevoie de solidaritate? Vrea sa le ofere teme de preocupare celor care au fost tradati in intelegerile organizate pentru sustinerea lui?
Din pacate, Mircea Geoana nu a stiut sa castige, atunci cand s-a inscris la alegerile din 2005 impotriva lui Ion Iliescu si dovedeste, pentru a doua oara, ca nu stie nici sa piarda.
Daca ii pasa cu adevarat de soarta acestui partid, ii recomand sa lase comunicatele transmise de la distanta, si sa vina alaturi de noua conducere a partidului. E nevoie de experienta noastra a tuturor, inclusiv a fostilor presedinti ai PSD, pentru a ajuta partidul sa mearga intr-o directie de performanta politica. Statul pe margine este nespecific unui om curajos si cu coloana vertebrala. Nimeni, DIN PARTID, nu doreste sa ii ia lui Mircea Geoana biroul de la Senat. Va trebui sa lase deoparte frustrarile venind din trecut. Asa cum trebuie sa facem cu totii.'