"Traian Basescu nu este numai ciudat, dar si daunator. Nicio destinatie de vacanta nu e destul de indepartata de el", a scris Adrian Nastase pe blogul sau. Nici Elena Udrea n-a scapat de criticile liderului PSD. "Obiectivul sau principal a fost promovarea propriei imagini", scrie Nastase despre aceasta.
"Nu exista membru PSD al guvernului care sa nu merite incredere. Spre deosebire de ministrii PD-L, acestia nu se folosesc de orice prilej pentru a epata sau a produce stiri. Iar competenta, dupa cum s-a vazut dupa 2004, este mai putin atractiva mediatic decat scandalul", scrie fostul prim-ministru Nastase.
Atacul liderului social-democrat s-a indreptat in principal inspre ministrul Elena Udrea.
"E destul de greu sa aduci toti factorii de decizie din domeniul turismului la o masa rotunda sub conducerea doamnei Udrea. Pana acum, obiectivul sau principal a fost promovarea propriei imagini, eventualele rezultate mai bune ale turismului romanesc fiind o simpla intamplare", scrie Nastase. Tot liderul PSD a completat ca pana in prezent, "datele arata ca, dimpotriva, nu exista rezultate pozitive".
In opinia fostului premier, "pentru a atrage turisti straini nu este suficienta o campanie de promovare in Romania. Parerea mea, de neofit in tainele publicitatii, este ca banii investiti intr-un brand de tara ar trebui sa aiba un orizont de profit. Analiza de aici demonstreaza ca nu exista un astfel de orizont pentru ministerul doamnei Udrea", considera Adrian Nastase.
Social-democratii si-au afirmat sustinerea pentru infiintarea unei comisii de ancheta in cazul Udrea. Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a anuntat, sambata, la finalul sedintei Biroului Permanent National, ca deputatii PSD vor sustine infiintarea Comisiei de ancheta in cazul ministrului Elena Udrea si vor vota si rapoartele Comisiilor de ancheta in cazurile Ridzi si Sterling.