DeCeNews.ro informeaza: Adrian Nastase: Ne putem gandi si la boicotarea alegerilor; Victor Ponta va fi viitorul premier
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a subliniat intentia PSD de a se retrage din Parlament daca se va dovedi intentia Puterii de a frauda alegerile, asa cum s-a exprimat cu o zi inainte presedintele fondator al partidului, Ion Iliescu.
El a reafirmat, de la tribuna CN al PSD, ca presedintele partidului, Victor Ponta, va fi viitorul premier.
‘‘Domnul presedinte Iliescu spunea ca ar fi o solutie sa ne retragem din Parlament. Eu spun si altceva: putem sa ne gandim la un moment dat la boicotarea alegerilor. Daca se va ajunge pana la capat cu aceasta fortare, vom avea elemente care inseamna pana la urma fraudarea alegerilor sau care vor crea premisele pentru fraudarea alegerilor ce rost ar avea sa mai mergem la vot? Daca se incearca aducerea din strainatate a unui milion de voturi prin votul prin corespondenta, daca se incearca prin identificarea unor persoane plecate din tara si care nu voteaza sa fie stabilite liste suplimentare de votanti prin aceasta operatiune de intoxicare in cadrul recensamantului. Toate sunt indreptate spre o posibila fraudare a votului. In aceste conditii, spunea Ion Iliescu si sunt absolut de acord, va trebuie sa internationalizam o chestiune care tine practic de o involutie democratica in Romania si de pericolele care exista in legatura cu nerespectarea criteriilor de la Lisabona de catre o tara membra", a spus liderul CN al PSD.
El a aratat ca nu sondajele vor asigura victoria USL la viitoarele alegeri, ci rezultatele la urne, adaugand ca social-democratii vor intra in alegeri cu un mesaj constructiv.
"La anul, va fi randul romanilor sa spuna stop acestui genocid social. (...) PSD trebuie asadar sa continue sa vorbeasca cu oamenii, sa isi promoveze viziunea, politicile si masurile in cadrul USL. Trebuie sa continuam sa consolidam constructia pe care am reusit sa o facem la nivelul Opozitiei. Stim ca anul viitor va fi mai rau, atat din punct de vedere economic si social, cat si al stabilitatii sistemului democratic. Romania va inregistra o crestere a saraciei, o accentuare a inegalitatii si injustitiei sociale, o scadere a autoritatii statului. Dar poate cel mai mare risc pentru Romania consta in dizolvarea democratiei si in disolutia statului‘‘, a spus Adrian Nastase.
Potrivit acestuia, de la ideea de amanare a alegerilor, din simplu calcul politic, la cea de anulare completa a lor nu este decat un pas.
‘‘De la reducerea numarului de parlamentari si trecerea la unicameralism la dizolvarea Parlamentului, drumul poate fi foarte scurt. Iar PDL a demonstrat pana acum ca este in stare sa il parcurga. Guvernarea portocalie a spus populatiei ca taie salariile pentru ca nu mai sunt bani. Aceeasi explicatie inacceptabila se pregateste pentru pensionari. Totusi, pentru telegondole s-au gasit fonduri; pentru terenuri de fotbal in sate fara apa si canalizare au fost bani; pentru bazine de inot, inchise imediat dupa inaugurare, s-a gasit finantare. Cheltuielile cu bunuri si servicii s-au majorat, dar Guvernul strange cureaua pentru bugetari, pensionari, tineri, persoane defavorizate etc. Boc spunea ca Romania are cel mai mare procent de fonduri alocate pentru investitii dintre tarile UE. Dar a uitat sa precizeze un lucru esential. Este vorba despre bani pentru investitii care s-au dus direct in buzunarele clanurilor pedeliste. Statistica lui Boc este de fapt cel mai important indice al coruptiei actualei guvernari", a sustinut presedintele CN al PSD.