Adrian Nastase nu mai poate fi sigur de functia de presedinte al Camerei Deputatilor. El a obtinut aceasta functie cu voturile PPRM si ale fostului PUR, acesta din urma votand in favoarea lui Nastase desi intrase in Coalitia care a preluat guvernarea. Motivand ca PSD este de vina pentru criza in care a intrat partidul sau, C.V. Tudor a anuntat luni ca PPRM isi va retrage sprijinul politic pe care i l-a dat lui Adrian Nastase, despre care a afirmat ca este “tartorul care i-a zapacit de cap pe Cornel Ciontu si pe Anghel Stanciu“. El chiar a precizat ca PPRM este hotarat sa voteze pentru destituirea lui Nastase de la presedintia Camerei.
Ieri, liderul grupului parlamentar al Partidului Conservator (PC), Bogdan Pascu, a anuntat, in cadrul unei emisiuni radiodifuzate, ca partidul sau ar putea vota pentru schimbarea presedintelui Camerei Deputatilor in cazul in care Regulamentul acestui for legislativ va fi modificat. El a mentionat ca Partidul Conservator participa la guvernare alaturi de Coalitie si va actiona solidar cu celelalte partide ale acesteia. Acest lucru inseamna ca Adrian Nastase nu va mai conta decat pe voturile parlamentarilor PSD, aflati in aceasta situatie intr-o minoritate clara, si va pierde astfel functia de presedinte al Camerei Deputatilor. In aceeasi situatie se afla si presedintele Senatului, pesedistul Nicolae Vacaroiu. In Senat, Regulamentul a fost deja modificat, in sensul ca presedintele acestuia poate fi revocat din functie, chiar daca Vacaroiu considera ca modificarea in acest sens a Regulamentului Senatului a fost un act anticonstitutional.
In urma pierderii sprijinului pe care l-au avut imediat dupa alegeri din partea PPRM si PC, atat Nicolae Vacaroiu, cat si Adrian Nastase ar putea sa-si piarda functiile de presedinti ai celor doua Camere si sa lase locul unor reprezentanti ai Coalitiei aflate la guvernare.