Aflat la Predeal, unde a sarbatorit trecerea in 2010, Adrian Nastase a scris pe blogul sau despre nevoia unui proiect pentru Romania si pentru PSD.
Fostul premier a afirmat ca isi doreste ca romanii sa redescopere solidaritatea in sensul de a trece de "micul nostru univers si sa ne gandim la faptul ca "familia noastra mare" are si ea nevoie de un "sentiment de legatura" si, mai ales, de optimism".
Nastase spune ca 2010 trebuie sa fie un an al reconstructiei, mentionand ca Romania "are nevoie de un proiect, de o directie, de o noua speranta".
La acelasi lucru se gandeste Nastase si cand vorbeste de PSD si despre rezolvarea problemelor de aici. "Vom incepe abrupt acest an, cu dorinta de a rezolva cat mai multe din problemele noastre: buget, relatia cu FMI, Consiliul National de la sfarsitul lui ianuarie", mai scrie pe blog Adrian Nastase.
Puteti citi in continuare textul integral al lui Adrian Nastase de pe blog.
'La multi ani pentru Noul An - 2010. Primul deceniu din noul mileniu s-a incheiat. Au trecut 20 de ani de cand Romania si-a schimbat drumul si a ales calea democratiei si a modernizarii. Au fost 20 de ani cu bune si cu rele, cu schimbari insotite si de succese, dar si de suferinte. Nu cunosc si nu intuiesc varsta fiecaruia dintre cei care intra pe acest blog. Poate pentru unii dintre voi schimbarile din acesti ani sunt mai clare, prin comparatie cu ceea ce exista inainte de 1989. Poate pentru altii, mai tineri, perioada anterioara Revolutiei va ramana intotdeauna un capitol (scris in diferite feluri) din cartea de istorie. Tuturor va urez un Nou An mai bun decat ultimul si doua decenii mai bune decat ultimii 20 de ani. Stiu, ideal ar fi sa fie numai bine de acum incolo.
Si totusi, anul 2010 nu va fi unul usor. Singurul lucru pe care mi-l doresc este ca romanii sa isi regaseasca solidaritatea in ciuda greutatilor care vor veni. Solidaritatea nu este un concept abstract. Fiecare dintre voi o traiti - sper - cu familia si cu prietenii. Ceea ce imi doresc eu este sa reusim sa trecem cu totii de micul nostru univers si sa ne gandim la faptul ca "familia noastra mare" are si ea nevoie de un "sentimentul de legatura" si, mai ales, de optimism. Ma ingrozeste faptul ca, in ultimii ani, ura a ajuns sa fie pretuita. A ajuns sa fie valorizata si recompensata (uneori prin functii importante din stat). Ura nu naste decat ura si distrugere. Solidaritatea genereaza constructie si confort. Am aflat acest lucru de atat de multe ori in istorie si sper sa ne reamintim, din nou, acest sentiment. 2010 trebuie sa fie un an al reconstructiei. Romania are nevoie de un proiect, de o directie, de o noua speranta. PSD, la fel ca si Romania, are nevoie tot de aceste lucruri. Vom incepe abrupt acest an, cu dorinta de a rezolva cat mai multe din problemele noastre: buget, relatia cu FMI, Consiliul National de la sfarsitul lui ianuarie...
Inca o data, La multi ani tuturor celor care cititi acest blog, familiilor voastre, prietenilor vostri si, desigur, si adversarilor politici. La multi ani, dragi prieteni. La multi ani, PSD. La multi ani, Romania!'