Deputatul Uniunii Democrate a Slovacilor si Cehilor din Romania, bihoreanul Adrian Merka, a sustinut ieri prima conferinta de presa de cand este parlamentar.
El a declarat cu acest prilej ca activitatea sa de parlamentar se imparte in patru parti, plen, comisie, teritoriu si grup parlamentar, iar acesta ar fi unul dintre motivele pentru care nu a putut organiza nicio intalnire cu presa. El a mai spus ca nu a reusit sa apara in fata presei din Bihor si din cauza ca nu are niciun spatiu in Oradea pentru a-si deschide un birou parlamentar, dar si pentru ca el mai are opt judete in care exista comunitati de cehi si slovaci pe care le reprezinta. "Am birouri de parlamentar in Caras-Severin, Arad si Suplacu de Barcau, si voi mai deschide la Popesti si la Oradea, daca o sa primesc spatiu de la primarie", a declarat parlamentarul bihorean. Merka a mai spus ca doreste sa aduca la Oradea Consulatul Onorific al Slovaciei, dar si pentru a realiza acest lucru are nevoie de un spatiu.
In anul care s-a scurs de cand este deputat, spune Merka, nu a avut decat doua luari de cuvant si o declaratie politica, dar a subliniat ca a reusit sa atraga fonduri pentru scolile din Suplacu de Barcau, Popesti si Sinteu, si sa obtina fonduri pentru comuna Popesti, care avea datorii la Electrica.