Liderul filialei municipale a PNL Iasi, Cristian Adomnitei, a declarat marti ca niciun reprezentant din conducerea PNL Iasi nu sustine demersul lui Valerian Salavastru privind organizarea unui congres extraordinar al partidului si ca acesta va raspunde in interiorul partidului pentru opinia sa. "Colegul nostru din PNL Iasi, Valerian Salavastru, a depasit limita. El a dat de inteles ca ar fi vorbit cu mai multi colegi liberali. Ar fi trebuit mai intai sa puna in discutie demersul sau in cadrul PNL Iasi. Nu ne-a spus nimic si va raspunde pentru acest lucru", a declarat, corespondentului Mediafax deputatul PNL Cristian Adomnitei.
El a spus ca nu se poate pronunta asupra eventualelor sanctiuni care i-ar putea fi aplicate lui Valerian Salavastru, precizand totodata ca "in PNL exista democratie si poti sa vorbesti liber". "PNL Iasi are 6.000 de membri, iar Salavastru e doar o voce. Nimeni din conducerea PNL Iasi nu sprijina aceasta opinie privind necesitatea unui congres extraordinar. El face de unul singur ceea ce face, insa conduita partidului trebuie respectata. Daca n-o respecta, Salavastru poate fi sanctionat. E demersul sau. In partid exista democratie si poti sa vorbesti liber", a mai spus deputatul liberal.
Fostul secretar coordonator al PNL Iasi, Valerian Salavastru, finul liderului liberal iesean Relu Fenechiu, a cerut organizarea unui congres extraordinar al PNL pentru schimbarea actualei conduceri centrale a partidului, considerand ca sefii liberali au negociat neprofesionist formarea Guvernului.
Valerian Salavastru a propus schimbarea conducerii actuale a PNL, dar si initierea unui dialog PDL-PNL pentru formarea unui "puternic partid de dreapta".
El aprecia ca PNL a fost scos pe "centura" politicii romanesti, prin "aroganta" manifestata in negocierile purtate imediat dupa alegerile din 30 noiembrie si reclama ca decizia ramanerii partidului in opozitie a fost luata intr-un cerc restrans de persoane, printre care Calin Popescu Tariceanu, Bogdan Olteanu si Cristian David.