Ministrul justitiei l-a revocat din functie pe prim-procurorul general al Romaniei, Marcel Sampetru, singurul membru al vechii conduceri a Parchetului General si om de incredere al fostului procuror general, Ilie Botos. Monica Macovei a cerut ieri Consiliului Superior al Magistraturii avizul consultativ pentru revocarea lui Sampetru.
Cererea este motivata de exercitarea necorespunzatoare a atributiilor manageriale in activitatea de coordonare si conducere. Ministrul justitiei a precizat ca "procurorul Marcel Sampetru nu si-a exercitat eficient si cu responsabilitate aceste atributii si nu a luat masuri concrete pentru reorganizarea Parchetului de pe langa ICCJ si a Ministerului Public ori pentru echilibrarea volumului de activitate in scopul cresterii eficientei acestei structuri". Marcel Sampetru fusese numit in functia de prim-adjunct al procurorului general al Romaniei, pe 15 aprilie 2004, de ministrul justitiei, la propunerea procurorului general de la acea vreme, Ilie Botos.
Dupa demisia lui Botos in 21 iulie, Sampetru a condus interimar Parchetul General pana la numirea in functia de procuror general a Laurei Codruta Kovesi.