Constiinta unui Liberal de Stanga : Hayssam ne-aduce noua carne, lapte, branza, oua?

Iar isterie mediatica, de data asta pe tema revenirii in bratele tandre ale Justitiei romane - aceeasi Justitie care l-a facut scapat din puscarie! - a lui Omar Hayssam, pacaliciul de serviciu, si singurul terorist mai de Doamne Ajuta cu care ne putem mandri si noi, si justifica existenta SRI si SIE. Ma tem ca nici macar n-o putem arde pe tema conspirationista. Acum s-a nimerit sa ni-l vanda niste unii de prin zona. Punct! Nici macar nu mai conteaza cat ne-a costat, oricum toti tembelii din regiune au nevoie de arme, si alti tembeli, de la Bruxelles, au dat liber furnizarii de arme catre "luptatorii pentru libertate din Siria", care masacreaza crestini si se dedau la acte de canibalism, in numele democratiei.
Tot dintr-un soi de Gica-contrism nu cred ca subiectul poate fi folosit in jocul politic intern. Vad ca niste cretini se leaga de Ion Iliescu, ca si cand el ar trebui sa tremure dupa aducerea lui Hayssam. Ba, sunteti prosti? Cacatul ala cu "Rapirea din Bagdad" a fost o operatiune speciala a serviciilor speciale romane si americane, iar din cei trei jurnalisti, doi erau oamenii serviciilor, iar serviciile s-au folosit de Hayssam pentru a deschide niste usi acolo. De ce a fost scapata de sub control operatia, ramane de aflat. Cum ramane de aflat cat ne-a costat eliberarea lor, si cine si-a luat comision din asta. Dar, dati-o dracului! Totul s-a petrecut IN MANDATUL lui Basescu, cel care a beneficiat cel mai mult, mediatic, dar nu numai, de pe urma afacerii.
Nu, de tremurat nu tremura nimeni acum, cum n-a tremurat nimeni nici la aducerea in tara a lui Nicolaiciuc, de la CFR, sau a amicului lui Vantu, Popa, ala cu FNI. Si daca va uitati pe agenda publica, Hayssam NU EXISTA! Romanii au alte probleme, si nici nu se mai consoleaza cu moartea caprei vecinului. Acum doar capra proprie ii intereseaza. Ceea ce este, totusi, un progres, chiar este! Desi modul in care am ajuns aici este unul dureros, si pagubos...
Daca traian basescu isi inchipuie ca asa poate face sa impuna in randul publicului "dreptei" Miscarea aia a lui, suport pentru candidatura Ebei la un nou mandat de europarlamentar, inseamna ca e total rupt de realitate. Hayssam nu este pe agenda nimanui, nici macar pe aceea a basistilor dusi cu capu! Nu, Hayssam nu aduce nimanui carne, lapte, branza, oua, salarii si pensii, locuri de munca, infrastructuri. Nici macar nu poate fi considerat un triumf al Justitiei. Este o tardiva reglare de conturi in subteranele serviciilor secrete, partea implicata in afaceri mai mult sau mai putin curate. Asta nu face pe nimeni sa dea din coada de bucurie...
In loc de prostii de genul asta, nu se apuca aia de i-am ales sa guverneze cu adevarat, in interesul general, nu pentru grupuri de interese, sau pentru satisfacerea unor orgolii nemasurate?