Reproducem o declaratie recenta a deputatei PD-L Sulfina Barbu: ea considera ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, ar fi schimbat imediat de romani, daca functia sa ar fi supusa unui referendum. Inimaginabil: referendum pentru a lua un post atribuit PSD conform Constitutiei, cu scopul acapararii totale a puterii in statul roman de catre Traian Basescu si partidul sau.
"Daca acum, dupa o luna de cand Mircea Geoana blocheaza reducerea numarului de parlamentari, s-ar face un referendum pentru schimbarea presedintelui Senatului, oare care ar fi rezultatul? Daca romanii ar fi pusi sa aleaga intre pastrarea actualului presedinte al Senatului si transpunerea in realitate a votului lor pentru unicameral si reducerea parlamentarilor, Geoana ar zbura in secunda doi de la conducerea Senatului", sustine deputata PD-L, intr-un comunicat de presa difuzat duminica.
In opinia sa, de la inceputul sesiunii parlamentare, Mircea Geoana ar fi incalcat grav si repetat Constitutia, "opunandu-se fatis aplicarii vointei suverane a romanilor", manifestata prin votul de la referendumul din 22 noiembrie 2009 pentru parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari. Referendumul a fost consultativ, decizia finala apartine Parlamentului si nu poate fi luata fara o majoritate de doua treimi din numarul total al senatorilor si deputatilor. Or, PD-L cu toata campania de racolare (furt) de parlamentari de la PSD si PNL, nu are decat aproximativ 50,01 % din total.
"Constitutia este neacoperitoare pentru situatiile in care presedintele Senatului poate fi sanctionat, si asta pentru ca nimeni nu si-a inchipuit ca al doilea om in stat s-ar putea opune vointei legal-constitutional manifestate de catre cetateni. Dar iata ca exact acest lucru se intampla de o luna de zile, si atunci cum trebuie procedat?", intreaba Sulfina Barbu.
Manevra PD-L de a ataca functia lui Geoana de la Senat ascunde adevarata miza a lui Traian Basescu: deturnarea atentiei romanilor de la efectele guvernarii PD-L-UDMR. Ca si circul cu Solomon de la Craiova si toate celelalte evenimente artificial create, care consuma in mod steril energia si atentia romanilor tot mai nemultumitii de profunda criza economica si sociala.