*Fostul presedinte al PSD Bihor Mihai Bar se declara consternat de afirmatiile lui Cristian Diaconescu publicate intr-un ziar central

Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a sustinut luni, dupa ce a facut o analiza a situatiei social-democratilor din Bihor, ca organizatia locala este "ca in filmele SF". "Nu am vazut nicio idee, nicio viziune. Nimic. Avem 40 de organizatii care au obtinut zero voturi. In Oradea, centru universitar cu 35.000 de studenti, am obtinut sapte voturi. Oamenilor le e sila de noi", a declarat Diaconescu.

"Sunt consternat de afirmatiile lui Cristian Diaconescu"

Cum deputatul Claudiu Pop si-a luat concediu plecand din Romania tocmai cand organizatia locala avea mai multa nevoie de el, fostul presedinte al PSD Bihor Mihai Bar a ramas singurul in masura sa comenteze aceste acuzatii. "Este prima data in intreaga mea cariera de politician cand sunt pus in fata unui fapt atat de jenant. Va rog sa ma credeti ca sunt consternat de afirmatiile pe care la face Cristian Diaconescu. Nu exista nicio organizatie locala in care sa nu avem voturi. Daca se opereaza cu astfel de teme, ce mai pot spune? Am rezultatele in fata si le pot arata oricui. Sunt doar cateva localitati in care am avut sub o suta de voturi: Biharia, Cetariu, Cherechiu, Paleu, Rosiori, Sinteu, Salacea. Localitati in care sunt multe persoane maghiare si in care niciun alt partid decat UDMR nu se poate lauda ca a obtinut mai multe voturi. Ce ar trebui sa fac? Sa trimit listele cu rezultate la toti cei din Biroul Executiv al PSD? Nu stiu sincer ce s-a intamplat. Poate domnul Diaconescu a fost gresit informat sau poate a luat in consideratie localitatile in care nu exista organizatii PSD", a declarat Mihai Bar.

"Nu stiu de unde scoate Diaconescu asta"

O parere similara are si vicepresedintele PSD Bihor, Alexandru Retegan, care a declarat pentru Realitatea bihoreana: "Nu am ce comenta. Nu stiu de unde scoate Cristian Diaconescu asta. Cred ca a fost dezinformat. Cu exceptia a aproximativ 10 localitati in care exista o populatie majoritar maghiara, PSD are cel putin un consilier. Nu exista localitate in care sa nu se fi obtinut niciun vot, cum sustine Domnia Sa".