Desi s-a tinut in general departe de valtorile politicii mari de la "centru", deputatul constantean Laurentiu Mironescu nu i-a mai putut tolera pe cei care, zice el, si-au facut notorietate doar prin atacurile indreptate impotriva presedintelui Traian Basescu. Presedintele organizatiei municipale a Partidului Democrat a declarat chiar ca ii intelege pe cei din PSD cand fac acest lucru, deoarece incearca sa-si salveze o imagine constant proasta, desi oamenii se intreaba si ei "cine sunt demiurgii astia politici" si gasesc repede raspunsul: "a, e PSD, aia care nu au facut nimic". De altfel, PSD s-a facut de ras, in opinia deputatului democrat, prin initierea procedurii de suspendare a lui Basescu.
Pe de alta parte, Mironescu a declarat ca nu-i poate intelege pe liberalii care si-au facut un titlu de glorie din atacurile lansate la adresa sefului statului, pe baza unor "calcule politicianiste" prin care ei cred ca vor capata notorietate in ochii alegatorilor. Acest calcul este insa complet eronat, in opinia lui Mironescu, iar "pierdantii pierdantilor" vor fi tocmai acei parlamentari sau lideri politici care l-au atacat pe Basescu, pentru ca vor fi pedespiti de un electorat net favorabil presedintelui. "Se azvarlesc tot felul de subiecte pe esichierul politic, exista liberali care cred ca atacul la presedinte le aduce notorietate. De exemplu, Ludovic Orban, care acum doi ani nu se stia cine e, era cunoscut doar pentru ca s-a ciocnit cu tramvaiul, iar acuma e mare lider, dar se pune intr-o postura caraghioasa", a declarat ieri deputatul Mironescu. In contrapondere, pozitia senatorului Puiu Hasotti, care a declarat ca se opune suspendarii lui Basescu, i se pare liderului democrat ca fiind "una corecta, in ciuda faptului ca nu e unul din fanii presedintelui". Referindu-se la relatia PD-ului cu PNL, deputatul constantean a prefigurat se pare decizia mai marilor partidului sau, luata aproximativ in acelasi timp, aratandu-se in favoarea unei participari pe liste proprii la alegerile europarlamentare: "Sincer, eu as cere macar o pondere de 3 la 1 in favoarea PD, dar personal nu sunt de acord cu listele comune". In plus, Mironescu s-a aratat foarte dezamagit de prestatiile publice si "indoielile" liberalilor cu privire la suspendarea presedintelui, care i-au "destabilizat" increderea in Alianta.

Initiativa de infiintare a unui centru de medicina legala in Constanta

Referindu-se la activitatea interna a organizatiei pe care o conduce, deputatul a prezentat ideile de interpelari si interventii parlamentare pe care si le-a insusit in urma intalnirilor pe care le-a avut cu doctorii si profesorii democrati din Constanta. Astfel, Mironescu va avea o initiativa parlamentara prin care va cere infiintarea unui centru de medicina legala si in Constanta, dat fiind numarul mare de locuitori si traditia universitara a orasului. De asemenea, va mai avea cateva interpelari cu privire la situatia invatamantului din Romania, care risca sa se perverteasca dupa ce au aparut deja carti pe piata cu rezultatele la subiectele de examene prezentate pe site-ul Ministerului Invatamantului.

Mironescu il admira pe "omul politic si profesionistul Stolojan"

Pe de alta parte, Mironescu pregateste o interpelare pe tema manualelor de informatica existente pe piata, dar care in esenta sunt simple manuale Microsoft, fapt care constituie o grava incalcare a principiilor liberei concurente. In alta ordine de idei, Mironescu a tinut sa precizeze ca regreta faptul ca nu a putut fi prezent alaturi de Theodor Stolojan la intalnirea PLD-ului de la Constanta, reamintind celor prezenti ca il admira pe "omul politic si profesionistul Stolojan".