Senatorul PD Marius Marinescu (foto) o acuza pe Rodica Stanoiu, senator PSD si presedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, ca a incalcat grav Regulamentul Senatului. Desi numirea senatorilor pentru functiile de conducere din cadrul comisiilor permanente se face de grupurile parlamentare, cu respectarea algoritmului reiesit in urma alegerilor generale, Rodica Stanoiu si-a permis sa incalce prevederile regulamentare si a organizat alegeri noi, in conditiile in care majoritatea membrilor comisiei apartin PSD si PRM. Astfel, in urma alegerilor din 7 februarie, senatorul Marinescu a fost inlaturat abuziv din functia de vicepresedinte al comisiei.
"Consider acest gest agresiv al Rodicai Stanoiu ca un atac la adresa Partidului Democrat, ca pe o vendeta a PSD impotriva reprezentantilor Partidului Democrat, hotarati sa lupte impotriva coruptiei, impotriva coruptilor.
Decizia Rodicai Stanoiu de a incerca sa ma indeparteze din Comisia pentru combaterea coruptiei dovedeste inca o data disperarea unui partid ajuns la ceasul judecatii. Pe rand, Adrian Nastase, Rodica Stanoiu, Dan Ioan Popescu trebuie, in sfarsit, sa dea socoteala pentru guvernarea 2000-2004", a declarat senatorul Marinescu.
Ieri, grupul senatorial al Aliantei a transmis Comisiei pentru cercetarea abuzurilor ca mentine in functia de vicepresedinte pe Marius Marinescu si ca nu va desemna pe altcineva pentru aceasta functie. Grupul senatorial al Aliantei a mai anuntat si ca in cadrul Biroului Permanent al Senatului s-a stabilit ca masura Rodicai Stanoiu a fost abuziva.