Presedintele Traian Basescu s-a deplasat ieri din nou pe santierul de la Maracineni. In aceasta a opta vizita, Basescu i-a rugat pe genisti sa grabeasca refacerea podurilor militare.
Elicopterul prezidential a aterizat chiar la capatul podului de la Maracineni. Dupa ce coborat din elicopter, presedintele a luat la pas portiunea de pod ramasa in picioare, pentru a urmari de la inaltime activitatea din santier, dupa care a mers la cele trei poduri militare. Militarii i-au raportat presedintelui ca ar putea relua lucrul daca hidrocentralele din amonte ar reduce vanele de scurgere astfel incat nivelul raului sa scada macar pentru o zi. Presedintele i-a cerut prefectului de Buzau sa ia decizii imediate in acest sens.
Intrebat de ziaristi daca autoritatile locale sunt luate prin surprindere, Traian Basescu a declarat ca, „atunci cand ai ploi cu 100 de litri pe metrul patrat, nu le poti opri nici cu pompierii, nici cu Guvernul“. „Important este sa se actioneze rapid“, a mai spus Basescu. (I.N.)