Deputatul Victor Surdu a murit astazi, la 63 de ani, in locuinta lui, din cauza unui cancer pancreatic.
In urma cu doua saptamani, el a fost la spitalul "Sf. Pantelimon", precizeaza Mediafax.
Anul trecut, el a suferit o interventie chirurgicala la pancreas, in Italia. Starea lui s-a agravat la cateva luni dupa aceea.
"Victor Surdu, pe langa ceea ce a reusit sa faca in viata publica, era un om deosebit, un coleg foarte bun, un om care era foarte legat de cei de la el, din Moldova, s-a batut foarte mult pentru problemele taranilor lui din colegiu, cum spunea el. E o mare pierdere nu numai pentru PSD, e o mare pierdere pentru Parlamentul Romaniei, pentru toti cei care aveau legatura cu agricultura din Romania", a afirmat purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, citat de NewsIn.
Deputatul Victor Surdu a spus intr-un interviu acordat in luna martie agentiei Agerpres ca are un mare regret in ceea ce privete activitatea sa politica si anume ca nu a stiut sa se mentina mai mult timp la conducerea Ministerului Agriculturii pentru a-i ajuta pe taranii sai.
"Eu am avut o misiune in anul 1990 si nu am reusit sa mi-o duc la capat, ca n-am stiut cum sa fac sa ma mentin acolo ca sa fac ceva cu agricultura si cu taranii mei. Asa de rau imi pare de ei ca au ajuns carpiti si se rup hainele de pe ei cand vine un tir cu malai de la UE ca ajutor social. Razesii aia, brazii aia de razesi au ajuns mai rau decat inainte de Cuza", a spus Victor Surdu.
Surdu a fost vicepresedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor.
Deputatul, nascut in 1947, era casatorit cu cantareata Angela Similea. De profesie inginer horticultor, a fost, intre 1989-1990, ministru al Agriculturii.
Intre 1990 si 1996 a fost presedinte al Partidului Democrat Agrar (PDAR).
Din 2001, era membru al PSD, iar, din 2008, deputat de Neamt. Surdu a mai fost deputat intre anii 1990 si 1992.